Ενα Μουσείο για την ντουλάπα της Τέιλορ Σουίφτ

Έκθεση προσωπικών αντικειμένων της πολυβραβευμένης αμερικανίδας καλλιτέχνιδας φιλοξενείται στο Museum of Arts and Design (MAD) της Νέας Υόρκης.
Η Τέιλορ Σουίφτ κατά την διάρκεια παράστασης την Παρασκευή 5 Μαΐου στο στάδιο της Nissan στο Νάσβιλ του Τενεσί.
Η Τέιλορ Σουίφτ κατά την διάρκεια παράστασης την Παρασκευή 5 Μαΐου στο στάδιο της Nissan στο Νάσβιλ του Τενεσί.
via Associated Press

Δημιουργίες από οίκους μόδας που φορούσε σε συναυλίες της παρουσιάζονται δίπλα σε σκηνικά αντικείμενα, κοσμήματα, αναμνηστικά, βιντεοκλίπ και προβολές σε τοίχο στίχων της με τον γραφικό χαρακτήρα της.

Έκθεση αντικειμένων της Τέιλορ Σουίφτ - γιατί περί αυτής ο λόγος - φιλοξενείται στο Museum of Arts and Design (MAD) της Νέας Υόρκης. Η έκθεση «Taylor Swift: Storyteller» παρουσιάζει τις καλλιτεχνικές επινοήσεις του εαυτού της από τη 12 φορές βραβευμένη Γκράμι τραγουδοποιό.

Ανάμεσα στις ατραξιόν της έκθεσης, τα συνολάκια τσιρλίντερ και μπαλαρίνας από το βιντεοκλίπ για το «Shake It Off» του 2014· το κόκκινο νυφικό και η στολή γκρουμ από το «I Bet You Think About Me (Taylor’s Version) (From The Vault)» που σκηνοθέτησε το 2021 η Blake Lively· το απαστράπτον σύνολο από το «Bejeweled» του 2022 που σκηνοθέτησε η Τέιλορ Σουίφτ.

Συνολικά, εκτίθενται περί τα 50 αντικείμενα, μεταξύ των οποίων και κιθάρες που χρησιμοποιούσε σε ζωντανές παραστάσεις.

«Η μουσική σού αφηγείται μια συγκεκριμένη ιστορία και (η Τέιλορ Σουίφτ) χρησιμοποιεί κοστούμια και σκηνικά αντικείμενα για να χτίσει πάνω σε αυτές τις ιστορίες και τους χαρακτήρες που δημιουργεί. Όπως όλοι οι καλλιτέχνες, το πάει αυτό σε άλλους κόσμους - υπάρχει φαντασία που έχει υφανθεί μέσα σε αυτό, έννοιες ευρύτερων αρχετύπων» είπε, μιλώντας στο Artnet News, ο διευθυντής του MAD Τιμ Ρότζερς.

Ο Rodgers επιμένει ότι δεν χρειάζεται να είσαι θαυμαστής της Taylor Swift για να σε παρασύρει η έκθεση. «Ναι, αυτό αφορά την Taylor Swift· όμως αυτό είναι κάτι πιο μεγάλο από την Taylor Swift. Στην πραγματικότητα, έχει να κάνει με την κουλτούρα μας και το πώς παρουσιάζονται οι γυναίκες, πώς σκεφτόμαστε τις γυναίκες και γράφουμε γι′ αυτές. Αυτές είναι οι ιδέες που θέλαμε να εξερευνήσουμε» είπε.

Η έκθεση «Taylor Swift: Storyteller» στο MAD ολοκληρώνεται στις 4 Σεπτεμβρίου.

ΠΗΓ: ΑΠΕ

Δημοφιλή