ΔΙΕΘΝΕΣ
19/10/2019 10:30 EEST

Ένα πολυτελές ξενοδοχείο με μοναδικό roof garden θα χτιστεί σε χώρο που ήταν καταφύγιο των Ναζί

Στο Αμβούργο.

Fabian Bimmer / Reuters
φωτογραφία αρχείου

Ένα πολυτελές ξενοδοχείο, με έναν υπέροχο καταπράσινο κήπο στον πιο ψηλό όροφο, πρόκειται να ανοίξει μέσα σε έναν χώρο που κάποτε λειτουργούσε ως οχυρό καταφύγιο των Ναζί.

Το Flakturm IV στην περιοχή του Αμβούργου αποτελεί ακόμα στο μυαλό των περισσότερων μια μαρτυρία για το παρελθόν της Γερμανίας κατά τη διάρκεια του πολέμου.

Χτισμένο το 1942 μέσα σε 300 ημέρες, το καταφύγιο βρίσκονταν σε συνεχή χρήση μέχρι τότε που οι Ναζί νικήθηκαν, θέτοντας ουσιαστικά το τέλος του Δεύτερου Παγκοσμίου Πολέμου.

Δεκάδες πολίτες είχαν φιλοξενηθεί στο κτίριο κατά τη διάρκεια της μεταπολεμικής κρίσης στη χώρα. Ο χώρος αργότερα χρησιμοποιήθηκε από έναν γερμανικό τηλεοπτικό σταθμό και άλλες επιχειρήσεις.

Από τη δεκαετία του 1990 είναι γνωστός ως «η αποθήκη των μέσων μαζικής ενημέρωσης», που φιλοξενεί περίπου σαράντα επιχειρήσεις που σχετίζονται με τα media.

Πλέον στο σημείο θα βρεθεί ένα ξενοδοχείο, με τους περισσότερους να κάνουν λόγο για ένα έργο που θα αλλάξει ριζικά το τοπίο.

Η επιχείρηση NH Hotel Group έχει στόχο να κατασκευάσει ένα ξενοδοχείο με 136 δωμάτια, το οποίο θα ονομαστεί «nhow Hamburg» και θα κοστολογεί 100 ευρώ τη διανυκτέρευση της μίας βραδιάς.

Στην ιστοσελίδα του ομίλου αναφέρεται επίσης πως το ξενοδοχείο, το οποίο επίσης θα διαθέτει μπαρ, καφέ και εστιατόριο, θα ανοίξει τις πόρτες του το 2021.

Το πάρκο που θα βρίσκεται στον τελευταίο όροφο θα είναι ανοιχτό σε όλους τους επισκέπτες ενώ θα περιλαμβάνει ένα μνημείο για τα θύματα της ναζιστικής Γερμανίας.

Από το πλούσιο roof garden κανείς θα έχει πανοραμική θέα της πόλης.

Σημειώνεται ότι περισσότερα από 1.000 καταφύγια χτίστηκαν στο Αμβούργο κατά τη διάρκεια του πολέμου και το συγκεκριμένο ήταν ένα από τα μεγαλύτερα στη Γερμανία.

Σύμφωνα με τον επίσημο ιστότοπο της πόλης, το 1942 ζητήθηκε από 1.000 περίπου εργάτες να δουλέψουν για την κατασκευή του χώρου που είχε ύψος 35 μέτρα και πλάτος 75 μέτρα.

Σχεδόν 25.000 άνθρωποι κατέφυγαν εκεί για να σωθούν κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών επιδρομών του 1943.

(Με πληροφορίες από CNN)