Ένας άντρας κυκλοφορεί γυμνός σε Αγγλία και Ελλάδα για να μεταφέρει ένα μήνυμα ελευθερίας

Ο Ben ένιωθε ανικανοποίητος σεξουαλικά και το καταπολέμησε με το να αφήνεται γυμνός

Ο λογαριασμός του στο Instagram ονομάζεται «O γυμνός καθηγητής» (The Naked Professor) και τον έφτιαξε για να αλλάξει τον κόσμο. Στόχος του; Να βοηθήσει τους ανθρώπους -κυρίως τους άντρες- να απελευθερώσουν το μυαλό τους, να αποκαλύψουν τον πραγματικό τους εαυτό και να αποκτήσουν υπερηφάνεια για αυτό που είναι.

Ο τρόπος που επέλεξε για να το κάνει, είναι με το να ποζάρει γυμνός σε μέρη που συνήθως είναι γεμάτα κόσμο. Ο άνθρωπος πίσω από τις γυμνές φωτογραφίες είναι ο 36-χρονος Ben, Λονδρέζος entrepreneur στον τομέα της τεχνολογίας.

Τον βλέπουμε να ποζάρει ολόγυμνος στον Τάμεση, στην Βρετανική Βουλή, ή αγναντεύοντας την παραλία του Μύρτου στην Κεφαλονιά. Δεν έχει στόχο να εντυπωσιάσει τους 16.000 followers του, αλλά να μεταδώσει ένα μήνυμα, το οποίο δημιουργήθηκε μετά από περιόδους έντονου άγχους. «Τα τελευταία τρία χρόνια τρέχω μια startup τεχνολογίας που δεν προχώρησε όπως ήλπιζα», είπε στην Independent.

Συμπλήρωσε λέγοντας, «Ούτε καν το τεχνολογικό κομμάτι δεν πήγαινε πολύ καλά, που μου άφησε ένα αίσθημα ότι δεν έχω τον έλεγχο της ζωής μου. Χρησιμοποίησα το στρες για να κατευθύνω τον νου μου σε κάτι που όντως μπορούσα να ελέγξω».

Μετά από υπνοθεραπεία και μπόλικη εσωτερική αναζήτηση, ο Ben κατέληξε ότι υπέφερε από έλλειψη σεξουαλικής ικανοποίησης. Όπως αποκάλυψε, «Νόμιζα πως ήταν σωματικό ζήτημα, αλλά πλέον κατέληξα ότι οφείλονταν στον τρόπο σκέψης μου και πόσο απομακρυσμένος ήμουν από τα συναισθήματά μου».

Όπως λέει, «ζούσε μέσα στο κεφάλι του» για πολλά χρόνια, ανήσυχος για τη γνώμη του κόσμου, ανασφαλής, ακολουθούσε το πλήθος και ζούσε μια ανέμπνευστη ζωή, όπως ο ίδιος αποκάλυψε.

«Το The Naked Professor αφορά το να μοιράζομαι την γνώση μου στο πως να ζεις καλύτερα και πως να είσαι υπερήφανος για τον εαυτό σου. Θέλω το κοινό μου να αφαιρέσει τις μάσκες του και να βρουν τις αξίες που τους εκπροσωπούν καλύτερα».

Όσον αφορά τις φωτογραφίες, όπως λέει, πηγαίνει μαζί με τον φωτογράφο του, τον Alin Ostafe, τις πιο ήσυχες ημέρες και ώρες σε αυτά τα μέρη. Πρώτα κάνουν δοκιμές με τον Ben ντυμένο και μετά, όταν δεν έχει κόσμο, γδύνεται στα γρήγορα πριν προλάβει να τον δει κανείς.

Επίσης, δεν αισθάνεται καθόλου άβολα που ποζάρει γυμνός γιατί πιο πολύ τον ενδιαφέρει το μήνυμά του. Καταλήγει ότι «Η ζωή είναι μικρή για να είσαι στον αυτόματο πιλότο».

Πηγή: Independent