Ένας «αγνοούμενος» χαρακτήρας του Game of Thrones επιστρέφει στην 8η σεζόν

Ένας «αγνοούμενος» χαρακτήρας του Game of Thrones επιστρέφει στην 8η σεζόν
HBO

Αν μη τι άλλο, ο λύκος του Τζον Σνόου δικαιολόγησε το όνομά του στην 7η σεζόν του Game of Thrones, καθώς ο Ghost (Φάντασμα) δεν εμφανίστηκε ούτε μια φορά μέσα σε επτά επεισόδια- αν και υποτίθεται πως είναι ο αχώριστος σύντροφος του «King in the North»- για την ακρίβεια, δεν υπήρξε αναφορά σε αυτόν, πέρα από μια φράση της Σάνσα Σταρκ, που είπε πως θα ήταν άδικο ο Τζον να περιμένει ο βορράς του Westeros θα καθόταν ήσυχα να τον περιμένει «σαν τον Ghost».

Όπως αποκάλυψε ένας από τους σεναριογράφους της σειράς, ο Μπράιαν Κόγκμαν, υπήρχε μια σκηνή όπου ο Τζον χάιδευε τον λύκο στο κεφάλι και του έλεγε να προσέχει τη Σάνσα, ωστόσο κόπηκε στο τελικό μοντάζ. Παρόλα αυτά, ο Τζο Μπάουερ, VFX supervisor, δήλωσε σε συνέντευξή του τον Αύγουστο στη HuffPost πως «θα τον δείτε ξανά, εμφανίζεται όντως».

Όπως εξήγησε ο Μπάουερ, η απουσία των λύκων στην τελευταία σεζόν οφείλεται κυρίως στο ότι οι κανονικοί λύκοι είναι κάπως...δύσκολοι στη συνεργασία.

«Οι ανταρόλυκοι είναι δύσκολοι, επειδή δεν θέλεις να κάνεις λάθος, οπότε πάντα καταλήγουμε να γυρίζουμε με αληθινούς λύκους, και να αλλάζουμε το μέγεθός τους, αλλά οι πραγματικοί λύκοι συμπεριφέρονται με συγκεκριμένους τρόπους» είπε σχετικά.

Ο Μπάουερ είπε πως οι δημιουργοί της σειράς, Ντέιβιντ Μπένιοφ και Νταν Γουάις, θα μπορούσαν να προσθέσουν πιο πολλά σχετικά με το γιατί οι ανταρόλυκοι των παιδιών της οικογένειας Σταρκ δεν εμφανίζονται και τόσο, αλλά επανέλαβε πως το να δουλεύεις με αληθινούς λύκους «περιορίζει κάπως».

Πάντως, οι φαν της σειράς μπορούν να περιμένουν πιθανότατα να επιστρέψει και η λύκαινα της Άρια, η Νιμέρια, που έκανε εμφάνιση στην 7η σεζόν. Ωστόσο, αν και ο Μπάουερ δεν έκανε σχόλιο για τη μοίρα της συγκεκριμένα, αλλά ήταν ξεκάθαρος για τον Ghost: «Εμφανίζεται, και κάνει κάποια πράγματα...είναι πολύ παρών, και κάνει κάποια πολύ ωραία πράγματα στην 8η σεζόν».