ΔΙΕΘΝΕΣ
22/06/2018 09:55 EEST | Updated 22/06/2018 10:29 EEST

Ένας καλλιτέχνης πήρε το μπουφάν της Μελάνια Τραμπ, άλλαξε το σύνθημα και το φόρεσε σε μια πραγματική πρώτη κυρία

Kevin Lamarque / Reuters

Η εμφάνιση της Μελάνια Τραμπ στην αιφνιδιαστική της επίσκεψη στα σύνορα με το Μεξικό προκάλεσε έκπληξη και πολλά ερωτηματικά σε πολύ κόσμο όπως και στον καλλιτέχνη, Justin Theodoro.

Υπενθυμίζεται πως η πρώτη κυρία των ΗΠΑ κατά την εμφάνισή της φορούσε ένα μπουφάν στο πίσω μέρος του οποίου ήταν γραμμένο, με μεγάλα λευκά γράμματα, το σύνθημα «Στ′ αλήθεια δεν με νοιάζει. Εσάς;»

Ο δημιουργός ένιωσε θυμό με την πράξη της και γι’αυτό αποφάσισε να στείλει ένα μήνυμα μέσω της τέχνης του. Ως εκ τούτου, σχεδίασε ένα σκίτσο στο οποίο το άγαλμα της Ελευθερίας- φέρεται να φορά ένα χακί μπουφάν το οποίο φέρει το μήνυμα «Όλοι θα έπρεπε να νοιαζόμαστε».

«Αυτό που έγινε χθες σε ένα τόπο συγκέντρωσης μικρών παιδιών που είχαν χωριστεί από τους γονείς τους πραγματικά με σόκαρε και δεν μπορούσα να το αντιμετωπίσω κλείνοντας τα μάτια. Έτσι θέλησα να αντιδράσω με τον δικό μου τρόπο όχι με θυμό αλλά με την ελπίδα πως κάτι θα αλλάξει», είπε ο καλλιτέχνης μιλώντας στην αμερικάνικη έκδοση της HuffPost.

We Should All Care

A post shared by Justin Teodoro (@justinteodoro) on

Ο Theodoro πόσταρε την εικόνα στο instagram ενώ μέσα στις δύο πρώτες ώρες την κοινοποίησαν 3.000 χρήστες. Το σκίτσο επίσης έκαναν share πολλοί διανοούμενοι αλλά και γνωστά μέσα ενημέρωσης.

Χθες το πρωτοσέλιδο το περιοδικό ΤΙΜΕ κυκλοφόρησε με ένα μοναδικό πρωτοσέλιδο που έφερε τον τίτλο «Welcome to America» και απεικόνιζε τον Ντόναλντ Τραμπ να κοιτά το δύο ετών κοριτσάκι που κλαίει στα σύνορα των ΗΠΑ γιατί χωρίζεται από τη μαμά του.

Η γυναίκα με το παιδί της κατάγονται από την Ονδούρα ενώ ζητούν άσυλο.