Εννέα σημάδια ότι πίνουμε περισσότερο αλκόολ απ' όσο πρέπει στην καραντίνα

Πόσο, αλήθεια, είναι φυσιολογικό να πίνει κανείς ημερησίως;
.
Klaus Vedfelt via Getty Images
.

Δεν είναι καθόλου ασυνήθιστο ή περίεργο να έχουμε αυξήσει την ποσότητα του αλκοόλ που συνηθίζουμε να πίνουμε ημερησίως (αν αυτό συμβαίνει, βέβαια) λόγω των ειδικών συνθηκών που έχει δημιουργήσει η καραντίνα λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

Πόσο, αλήθεια, είναι φυσιολογικό να πίνει κανείς ημερησίως; Σύμφωνα με το Dietary Guidelines for Americans, μια μέτρια κατανάλωση αλκοόλ μπορεί να χαρακτηριστεί ένα ποτήρι κάθε μέρα για τις γυναίκες και μέχρι δυο για τους άνδρες. Να έχετε στο μυαλό σας, πάντως, ότι αυτές οι ποσότητες δεν πρέπει να αποτελούν έναν μέσο όρο ποτών για να καταναλωθούν για αρκετές ημέρες.

Σε κάθε περίπτωση αυτές είναι απλές συστάσεις. Αυτό που είναι «φυσιολογικό» μπορεί να είναι διαφορετικό για τον καθένα και να βασίζεται στο σώμα και τις συμπεριφορές του καθενός. «Αν δεν έχετε πρόβλημα με το αλκοόλ, ένα παραπάνω ποτήρι κρασί που και που δεν είναι κάτι για το οποίο θα πρέπει να ανησυχήσετε», λέει ο Μπράιαν Γουίντ, επικεφαλής κλινικός λειτουργός στο Κέντρο Αποκατάστασης Journey Pure. «Οι άνθρωποι βαριούνται, έχουν κολλήσει σπίτι και είναι πραγματικά αγχωμένοι. Για κάποιους το να χαλαρώσουν με ένα ποτό είναι απολύτως φυσιολογικό».

Ωστόσο, έχετε το νου σας γι’ αυτά τα σημάδια που ίσως να σημάνουν ότι έχετε ξεπεράσει τον μέσο όρο:

1. Πίνετε γιατί έχετε στρες

2. Πίνετε γιατί νιώθετε ότι βαριέστε

3. Πίνετε την ώρα της εργασίας – από το σπίτι

4. Ανησυχείτε για το αν έχετε αποθέματα αλκοόλ στο σπίτι

5. Το αλκοόλ έχει προτεραιότητα έναντι των υποχρεώσεών σας

6. Παίρνετε αποφάσεις την ώρα που πίνετε – για τις οποίες μετανιώνετε μετά

7. Το χανγκόβερ γίνεται η πρωινή σας συνήθεια

8. Βιώνετε συναισθήματα παραίτησης

9. Θέλετε να το κόψετε αλλά δεν μπορείτε.

Με πληροφορίες από: HuffPost US