ΔΙΕΘΝΕΣ
23/07/2020 10:39 EEST

Eνοχος για φοροδιαφυγή ο αστυνομικός που σκότωσε τον Τζορτζ Φλόιντ

Για δουλειές που έκανε το διάστημα 2014-2019 και τις οποίες δεν δήλωσε.

Handout . / Reuters

Ο Ντέρεκ Τσόβιν, ο οποίος έχει αποπεμφθεί από την αστυνομία της Μινεάπολης και ο άνθρωπος που ευθύνεται για την δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ κατηγορείται για φοροδιαφυγή, πράγμα το οποίο θα μπορούσε να του κοστίσει σχεδόν 40.000 δολάρια.

Ο Τσόβιν με την σύζυγό του, ειδικότερα, δέχονται κατηγορίες πως δεν δήλωσαν εισοδήματα από διάφορες δουλειές που έκαναν και ως εκ τούτου φαίνεται πως χρωστούν στην πολιτεία της Μινεσότα το ποσό των 38.000 δολαρίων.

Τα δημοσιεύματα του Τύπου αναφέρουν πως το ζευγάρι από το 2014 έως το 2019 απέκρυψε εισοδήματα ύψους 464.433 δολαρίων.

Ο Τσόβιν και η εν διαστάσει σύζυγος του, Κέλι, δέχονται ο καθένας έξι κατηγορίες για ψευδείς καταθέσεις, δολιοφθορά αλλά και συγκάλυψη.

Ο εισαγγελέας Ιμράν Αλί, είπε μιλώντας στο Associated Press πως το ποσό των απλήρωτων φόρων θα μποορύσε να αυξηθεί καθώς οι έρευνες συνεχίζονται.

Ο Τσόβιν βρίσκεται ήδη στην φυλακή, ενώ η σύζυγος του δεν έχει τεθεί υπό κράτηση. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο άνδρας υπέβαλε αίτηση διαζυγίου μετά την δολοφονία του Φλόιντ.

Ο εισαγγελέας Πιτ Ορπούτ, σε δηλώσεις του επεσήμανε πως εξαιτίας του οι πολίτες της Μινεσότα έχασαν χρήματα.

«Είτε είστε εισαγγελέας, είτε αστυνομικός, είτε γιατρός, είτε κτηματομεσίτης, δεν έχετε το δικαίωμα να αγνοείτε τον νόμο», είπε.

(Με πληροφορίες από BBC