ΔΙΕΘΝΕΣ
08/10/2020 09:49 EEST

Εντυπωσιακό το νέο επιχειρηματικό αεροσκάφος της Airbus

Η γαλλική αεροπορική εταιρεία, λανσάρει το μοντέλο ACJ TwoTwenty business jet.

Airbus
Airbus

Η Airbus διευρύνει τη γκάμα των μοντέλων ACJ, με το ACJ TwoTwenty επιχειρηματικό jet, δημιουργώντας ένα εντελώς νέο τμήμα της κατηγορίας των «The Xtra Large Bizjet». Μάλιστα, η διαρρύθμιση της καμπίνας, γίνεται ανάλογα τις επιθυμίες του πελάτη, ενώ το νέο αεροσκάφος καλύπτει μεγάλες αποστάσεις (διηπειρωτικές), χάρη στην πλατφόρμα τελευταίας τεχνολογίας, που προσφέρει μεγάλη οικονομία και αξιοπιστία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, ενώ δεν χρειάζεται παραπάνω χώρο στάθμευσης στο αεροδρόμιο, προσφέρει τριπλάσιο χώρο καμπίνας, σε σχέση με άλλα jet, αλλά με το ένα τρίτο λιγότερο λειτουργικό κόστος, επωφελούμενο από την υψηλή απόδοση της τελευταίας οικογένειας A220 της Airbus . Η οικογένεια A220 είναι το πιο ήσυχο, καθαρότερο και πιο φιλικό προς το περιβάλλον αεροσκάφος στην κατηγορία του, με 50% μειωμένο αποτύπωμα θορύβου σε σύγκριση με τα αεροσκάφη προηγούμενης γενιάς και έως και 25% χαμηλότερη κατανάλωση καυσίμου.

Το ACJ TwoTwenty είναι ένα αεροσκάφος βασισμένο στο A220-100 της Airbus, με προηγμένα υλικά και τεχνολογίες αιχμής. Θα προσφέρει δύο φορές καλύτερη συνδεσιμότητα, Wi-Fi σε όλη την καμπίνα, ηλεκτροχρωμικά παράθυρα και φωτισμό LED.

Για την καμπίνα, υπάρχουν 15 διαφορετικές προτάσεις, ο χώρος αγγίζει τα 73 τ.μ., με δυνατότητα φιλοξενίας έως και 18 επιβατών, με κρεβάτι king-size ΗΠΑ, ντους ψιλής βροχής κ.ά.

Το ACJ TwoTwenty θα έχει αυξημένη εμβέλεια που του επιτρέπει να πετάει σε ύψος έως και 5.650 πόδια / 10.500 μ. (πάνω από 12 ώρες πτήσης), συνδέοντας απευθείας το Λονδίνο με το Λος Άντζελες, τη Μόσχα με τη Τζακάρτα, το Τόκιο με το Ντουμπάι, το Πεκίνο με τη Μελβούρνη.

Ηδη, οι πρώτες 6 παραγγελίες έχουν δοθεί, δύο από την Comlux Aviation και τέσσερις από ιδιώτες. Η κυκλοφορία του πρώτου ACJ TwoTwenty, θα γίνει στις αρχές του 2023.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Airbus υποστηρίζει περισσότερους από 500 πελάτες εταιρικών αεροσκαφών με πάνω από 200 εταιρικά αεροσκάφη Airbus σε λειτουργία σε κάθε ήπειρο, συμπεριλαμβανομένης της Ανταρκτικής.

Airbus
Airbus
Airbus
Airbus
Airbus