ΠΟΛΙΤΙΚΗ
13/02/2018 16:30 EET

Έντονο διάβημα του υπουργείου Εξωτερικών προς την Τουρκία για το επεισόδιο στα Ίμια

SanerG via Getty Images

Σε έντονο διάβημα διαμαρτυρίας προς τον Τούρκο ομόλογό του προέβη ο γγ του ΥΠΕΞ, πρέσβης Δημήτριος Παρασκευόπουλος, σχετικά με τον εμβολισμό Πλοίου Ανοικτής Θαλάσσης του Λιμενικού στην περιοχή των Ιμίων το βράδυ της Δευτέρας από τουρκική ακταιωρό.

Παράλληλα, κλήθηκε στο υπουργείο Εξωτερικών, από τον Γενικό Διευθυντή Πολιτικών Υποθέσεων, ο Τούρκος πρέσβης στην Αθήνα.

 «Επικίνδυνα συμβάντα σαν αυτό, τα οποία θέτουν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές, είναι αποτέλεσμα της κλιμακούμενης και προκλητικής συμπεριφοράς που επιδεικνύει αυξημένα τις τελευταίες ημέρες η Τουρκία» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του ΥΠΕΞ.  

 «Η Τουρκία οφείλει να τερματίσει τις παραβιάσεις του διεθνούς δικαίου και τις πράξεις που δεν συμβάλλουν στην ανάπτυξη των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών. Πράξεις που υπονομεύουν την περιφερειακή ασφάλεια και σταθερότητα, που η Ελλάδα προασπίζεται και θα συνεχίσει να προασπίζεται» καταλήγει η ανακοίνωση.

Διαβάστε επίσης: 

«Οι μαγκιές τους είναι μέχρι να δουν το στρατό μας». Η ακραία προκλητική δήλωση Ερντογάν για Αιγαίο και Κύπρο

Ψυχραιμία συστήνει ο Τζανακόπουλος για τον εμβολισμό σκάφους του λιμενικού από τουρκική ακταιωρό στα Ίμια. «Μην ρίχνουμε λάδι στη φωτιά»

Έντονες αντιδράσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης για τις δηλώσεις Ερντογάν

Sponsored Post