ΔΙΕΘΝΕΣ
01/05/2019 16:50 EEST | Updated 02/05/2019 09:33 EEST

Οδηγός σχολικού λεωφορείου βίασε 14χρονη. Καταδικάστηκε αλλά κυκλοφορεί ελεύθερος

Γιατί ο δικαστής πίστευε ότι ο βιαστής το αξίζει.

KatarzynaBialasiewicz via Getty Images

Ενας άνδρας στη Νέα Υόρκη καταδικάστηκε σε 10 χρόνια φυλάκισης με αναστολή για τον βιασμό μίας 14χρονης, την οποία γνώρισε όταν δούλευε ως οδηγός σχολικού λεωφορείου. Πρακτικά δηλαδή ο δράστης του βιασμού αφέθηκε ελεύθερος και θα εκτίσει την ποινή του μόνο εάν υποπέσει σε νέο αδίκημα. 

Σύμφωνα με την αμερικάνικη έκδοση της HuffPost US, ο δικαστής δικαιολόγησε την ποινή που επέβαλλε στον κατηγορούμενο για βιασμό Σέιν Πίτσι, με το σκεπτικό, πως δεν είχε πράξει πολλαπλούς βιασμούς, αλλά μόνο ένα.

Ο Σειν Πίτσι γνωρίστηκε με το θύμα μέσω της εργασίας του, όταν δούλευε ως οδηγός σχολικού λεωφορείου, στην περιοχή Γουότερταουν, στην πολιτεία της Νέας Υόρκης. Το περιστατικό συνέβη στο σπίτι του δράστη, ηλικίας 25 ετών, τον Ιούνιο του 2018 με την σύλληψη του να γίνεται τρείς μήνες μετά, τον Σεπτέμβριο.

Σύμφωνα με την δήλωση της μητέρας της νεαρής κοπέλα, στον τοπικό τηλεοπτικό σταθμό WWNY, ο Πίτσι έκανε δώρα στην κόρη της , ενώ την προσκάλεσε στο σπίτι του μαζί με άλλους ανήλικους, όπου τους έδωσε να πιουν αλκοόλ.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Watertown Daily Times, ο Πίτσι αρχικά είχε κατηγορηθεί για βιασμό δευτέρου βαθμού και πρώτο βαθμό παράνομης σχέσης με παιδί, που έθετε την ευημερία του σε κίνδυνο με την παροχή αλκοόλ πριν την βίαιη επίθεση. 

Τελικά ο Σέιν Πιτσι, ο οποίος δεν εργάζεται πλέον ως οδηγός σχολικού λεωφορείου  στην περιοχή Γουότερτάουν, δήλωσε ένοχος στις κατηγορίες με αποτέλεσμα να αλλάξει η ποινή του και να πέσει στα μαλακά, καθώς δεν χαρακτηρίστηκε επικίνδυνος για να επαναλάβει το ίδιο αδίκημα.

Ετσι η ποινή που του επιβλήθηκε, πέρα από τα 10 χρόνια με αναστολή, περιλαμβάνει, το χρηματικό ποσό των 375 δολαρίων για δικαστικά έξοδα καθώς και 1000 δολάρια για τέλη εγγραφής σε δράστες για σεξουαλικές επιθέσεις, ενώ δεν έχει το δικαίωμα να βρίσκεται μόνος του με άτομα κάτω των 17 ετών.

Οπως ήταν φυσικό η ποινή που επέβαλλε ο δικαστής Τζέιμσ ΜακΚλάσκι, προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων, με συνέπεια 4.000 υπογραφές των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής, να έχουν μαζευτεί μέχρι την Τρίτη 30 Απριλίου, ούτως ώστε να αλλάξει η δικαστική απόφαση.

Πηγή: HuffPost US

Sponsored Post