ΔΙΕΘΝΕΣ
18/04/2019 18:33 EEST | Updated 18/04/2019 18:39 EEST

ΗΠΑ: Δημοσιοποιήθηκε η αναφορά Μάλερ για τη φερόμενη συνεργασία Τραμπ- Ρωσίας

Για 10 περιπτώσεις πιθανής παρεμπόδισης δικαιοσύνης μίλησε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Γουίλιαμ Μπαρ.

Amr Alfiky / Reuters

Ο υπουργός Δικαιοσύνης των ΗΠΑ, Γουίλιαμ Μπαρ, δημοσιοποίησε την Πέμπτη την αναφορά του ειδικού εισαγγελέα Ρόμπερτ Μάλερ για τον ρόλο της Ρωσίας στις εκλογές του 2016, αποκαλύπτοντας λεπτομέρειες για μια έρευνα 22 μηνών που έχει ρίξει τη σκιά της στην προεδρία του Ντόναλντ Τραμπ.

ΔΕΙΤΕ: Η αναφορά, όπως δόθηκε στη δημοσιότητα από το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης

Νωρίτερα, εν όψει της δημοσιοποίησης της αναφοράς, ο Μπαρ, είχε υπερασπιστεί έντονα τον Τραμπ , αλλά αποκάλυψε πως η αναφορά παρουσιάζει 10 περιπτώσεις πιθανής παρεμπόδισης δικαιοσύνης από τον πρόεδρο.

Ο Μπαρ, ο οποίος έχει διοριστεί από τον Τραμπ, έδωσε συνέντευξη Τύπου στο υπουργείο Δικαιοσύνης, επιδιώκοντας να επηρεάσει το τοπίο σε μια κρίσιμη ημέρα για την προεδρία Τραμπ.

Ο Μπαρ υπογράμμισε πως ο Μάλερ δεν κατέληξε στο συμπέρασμα πως υπήρξε συνεργασία μεταξύ της καμπάνιας Τραμπ και της Μόσχας.

Στη συνέντευξη Τύπου, ο Μπαρ είπε ότι παρουσιάζονται «δέκα επεισόδια» που αφορούν στον Τραμπ και «συζητά πιθανές νομικές θεωρίες για τη σύνδεση των ενεργειών αυτών με στοιχεία κάποιου αδικήματος παρακώλυσης».

Η προοπτική της έναρξης διαδικασίας απαγγελίας κατηγοριών από τη Βουλή των Αντιπροσώπων, που ελέγχεται από τους Δημοκρατικούς, για την απομάκρυνση του Τραμπ από την προεδρία, αποδυναμώθηκε μετά την δημοσιοποίηση των αρχικών συμπερασμάτων του Μάλερ τον προηγούμενο μήνα.

(με πληροφορίες από Reuters)