ΔΙΕΘΝΕΣ
04/02/2019 16:53 EET

ΗΠΑ: Διάσημος Youtuber κρίθηκε ένοχος για παιδική πορνογραφία

Αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης τουλάχιστον πέντε ετών.

Ένας τραγουδιστής που έγινε διάσημος ανεβάζοντας τα τραγούδια του στο Youtube, ο Όστιν Τζόουνς, αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης τουλάχιστον πέντε χρόνων, καθώς παραδέχτηκε την ενοχή του για εμπλοκή σε παιδική πορνογραφία, σύμφωνα με την αμερικανική έκδοση της HuffPost

Ο 26χρονος κατηγορούμενος έχει παραμείνει ελεύθερος μέχρι στιγμής με εγγύηση μετά τη δίκη του από δικαστήριο στο Σικάγο. Ενώ οι εισαγγελείς πίεζαν να τεθεί υπό κράτηση ο Τζόουνς καθώς περιμένει την καταδίκη του τον Μάιο, ο δικαστής επέτρεψε την απελευθέρωσή του, ώστε να μπορέσει να συνεχίσει να αναζητά ψυχιατρική συμβουλευτική. 

Ο Τζόουνς παραδέχτηκε ότι πίεζε νεαρά κορίτσια ηλικίας 14 και 15 ετών να του στέλνουν σεξουαλικά βίντεο κατά την επταετία 2010 με 2017.

Σε μια από τις περιπτώσεις, ο τραγουδιστής είπε σε μια 14χρονη ότι ήταν «τόσο τυχερή» για να έχει την προσοχή του πάνω της, ζητώντας της να βγάλει τα εσώρουχα της για να «αποδείξει ότι είναι η μεγαλύτερή του φαν».

Με την υπόθεση να εκδικάζεται στις 3 Μαΐου, ο Τζόουνς αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης πέντε ετών, που μπορεί να φτάσουν μέχρι και τα 20.