ΔΙΕΘΝΕΣ
17/11/2019 08:25 EET | Updated 17/11/2019 09:44 EET

ΗΠΑ: Η απίστευτη περιπέτεια των αγελάδων που κολύμπησαν 8 χιλιόμετρα για να σωθούν από τυφώνα

Θεωρούνταν νεκρές, αλλά βρέθηκαν να περιπλανιούνται στην ακτή.

CNN
Οι αγελάδες που επιβίωσαν από τον τυφώνα Ντοριάν.

τυφώναςΝτοριάν, σάρωσε τη Βόρεια Καρολίνα των Ηνωμένων Πολιτειών πριν από περίπου δύο μήνες. Οι σφοδρές καταιγίδες, οι άνεμοι και οι φονικές πλημμύρες έπληξαν ιδιαίτερα τα γειτονικά νησιά Αουτερ Μπάνκς. 

Τα ορμητικά νερά, παρέσυραν στο πέρασμά τους άλογα και αγελάδες, από τις φάρμες κοντά στις ακτές. Τα ζώα θεωρήθηκαν νεκρά, καθώς δύσκολα θα επιβίωναν μέσα σε τέτοιες συνθήκες. 

Προς έκπληξη των κατοίκων του νησιού, τρεις από αυτές εντοπίστηκαν ζωντανές σε Εθνικό Πάρκο δίπλα στην ακτογραμμή.

Οι Αρχές του Εθνικού Πάρκου εκτιμούν ότι οι αγελάδες κολύμπησαν περίπου 8 χιλιόμετρα κατά μήκος της παραλίας Core Sound, ξεκινώντας από το Νησί Τσένταρ.  

«Αν οι αγελάδες μπορούσαν να μιλήσουν, σίγουρα θα είχαν να διηγηθούν μια απίστευτη ιστορία για το πως επέζησαν από την ορμή του νερού» λέει ο εκπρόσωπος Τύπου του πάρκου, B.G. Χόρβατ. 

Οι αγελάδες ανήκουν σε ένα κοπάδι από το νησί Τσένταρ. 

O Χόρβατ αναφέρει ότι οι υπάλληλοι του Πάρκου βρήκαν την πρώτη αγελάδα στις 7 Σεπτεμβρίου, μια μέρα μετά τον τυφώνα. Μετά από τρεις εβδομάδες, βρέθηκαν άλλες δύο.

«Από τότε που έσμιξαν, έχουν γίνει αχώριστες. Περιπλανιούνται μαζί στην ακτή και χαζεύουν τη θέα» λένε οι υπάλληλοι.

Τώρα, οι εργαζόμενοι στο Εθνικό Πάρκο, προσπαθούν να εντοπίσουν τον ιδιοκτήτη τους και μετά να σκεφτούν έναν τρόπο για να τις στείλουν πίσω.

Sacramento Bee
Κολύμπησαν 8 χιλιόμετρα.

Πηγή: The New York Times