ΔΙΕΘΝΕΣ
18/05/2020 11:23 EEST

ΗΠΑ: Iερέας ευλογεί τους πιστούς με νεροπίστολο και τηρεί την κοινωνική αποστασιοποίηση

Τους ρίχνει αγιασμό από μακριά.

Τους κανόνες κοινωνικής αποστασιοποίησης που επέβαλε η πανδημία του κορονοϊού φαίνεται πως τηρεί κατά γράμμα ένας ρωμαιοκαθολικός ιερέας στο Ντιτρόιτ. Ο αιδεσιμότατος Τίμοθι Πελκ, φορά μάσκα και γάντια και ευλογεί από μακριά το ποίμνιο του. Πώς; Πετώντας τους αγιασμό με ένα νεροπίστολο.

Οι φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τραβήχτηκαν το Πάσχα και δείχνουν τον ιερέα έξω από την εκκλησία St Ambrose να σταματά αυτοκίνητα για να δώσει την ευλογία του στους επιβάτες.

Φυσικά η σκηνή αποτέλεσε έμπνευση για πολλούς χρήστες του διαδικτύου, οι οποίοι έκαναν τον ιερέα meme. Κάποιος παρουσίασε τον ιερέα μέσα στις φωτιές της κολάσεως να «πυροβολεί» με το όπλο του διαβολικές μορφές.

Ο ιερέας είπε στο BuzzFeed πως ανησυχεί λίγο για το πώς θα αντιδράσει το Βατικανό μόλις δει τις φωτογραφίες. «Προς το παρόν δεν έχω ακούσει τίποτα», διευκρίνισε ωστόσο.

Ο ίδιος σημείωσε επίσης πως οι πιστοί έχουν λάβει σοβαρά υπόψιν τους την πανδημία και πως τηρούν με συνέπεια τα μέτρα. Οι ενορίτες έδεσαν μπλε κορδέλες στα δέντρα έξω από τον ναό στο Μίσιγκαν για τους ανθρώπους που έχασαν την ζωή τους από τον κορονοϊό. Τα θύματα εκεί ανέρχονται σε περίπου 5.000.

«Οι άνθρωποι λένε πως δεν θέλουν να βγουν ακόμα έξω. Υπάρχει μεγάλος φόβος και δεν τους αδικώ γι’ αυτό», συμπλήρωσε.

(Με πληροφορίες από Guardian)