ΗΠΑ: Κρατούμενος ομολόγησε 90 δολοφονίες- έχουν επιβεβαιωθεί οι 30

ΗΠΑ: Κρατούμενος ομολόγησε 90 δολοφονίες- έχουν επιβεβαιωθεί οι 30
ASSOCIATED PRESS

Άνδρας που καταδικάστηκε για τρεις φόνους στην Καλιφόρνια και είναι ύποπτος για πολλούς άλλους θανάτους ισχυρίζεται τώρα πως εμπλέκεται σε 90 φόνους σε όλες τις ΗΠΑ, οι οποίοι έγιναν μέσα σε διάστημα περίπου 40 ετών, και ερευνητές έχουν επιβεβαιώσει περίπου το 1/3 εξ αυτών, ανέφερε εισαγγελέας του Τέξας την Πέμπτη.

Ο εισαγγελέας της κομητείας Έκτορ, Μπόμπι Μπλαντ, είπε πως ο 78χρονος Σάμιουελ Λιτλ εισήχθη φυλακίστηκε αυτή την εβδομάδα μετά την απαγγελία κατηγοριών σε βάρος του για τον θάνατο μιας γυναίκας στο Τέξας το 1994. Οι έρευνες είναι σε εξέλιξη, αλλά ο Λιτλ έχει δώσει λεπτομέρειες για πάνω από 90 θανάτους, που ανάγονται γύρω στο 1970.

Ο Λιτλ μεταφέρθηκε στο Τέξας τον Σεπτέμβριο, και ερευνητές αρχών σε διάφορες πολιτείες πήγαν και μίλησαν μαζί του, για ανεξιχνίαστες δολοφονίες. «Ήταν σε θέση να αντιστοιχίσουν πάνω από 30 υποθέσεις ως τώρα» είπε ο Μπλαντ. «Μέχρι στιγμής δεν μας έχει δώσει ψευδείς πληροφορίες».

Εάν οι φόνοι που ομολόγησε ο Λιτλ αποδειχθούν αληθείς, θα πρόκειται για έναν από τους χειρότερους κατά συρροήν δολοφόνους της αμερικανικής ιστορίας. Ο Τεντ Μπάντι είχε ομολογήσει 30 δολοφονίες από το 1974 ως το 1978. Ο Τζον Γουέιν Γκέισι σκότωσε τουλάχιστον 33 αγόρια και νεαρούς άνδρες τη δεκαετία του 1970.

Θεωρείται πως ένας από τους πιο θανάσιμους σε όλο τον κόσμο ήταν ένας Άγγλος γιατρός, ο Χάρολντ Σίπμαν, για τον οποίο έρευνα έδειξε πως ευθυνόταν για 250 θανάτους. Καταδικάστηκε το 2000 για τους φόνους 15.

Κατά τη δίκη του το 2014 στο Λος Άντζελες, εισαγγελείς είπαν πως ο Λιτλ ήταν πιθανότατα υπεύθυνος για τουλάχιστον 40 φόνους από το 1980. Σε αυτό το πλαίσιο, οι αρχές αναζητούσαν συνδέσεις με θανάτους στη Φλόριντα, τη Τζόρτζια, το Κεντάκι, τη Λουϊζιάνα, τον Μισσισσιπή, το Μιζούρι, το Οχάιο και το Τέξας.

Ο Λιτλ μεταφέρθηκε στο Τέξας για να ανακριθεί από την Καλιφόρνια, όπου είχε καταδικαστεί το 2014 για τους φόνους, τρία χρόνια πριν, τριών γυναικών στην κομητεία Λος Άντζελες. Στοιχεία DNA που είχαν συλλεχθεί από παλιές σκηνές εγκλήματος εξετάστηκαν σε σύγκριση με δικά του δείγματα που είχαν αποθηκευτεί σε βάση δεδομένων.

Ντετέκτιβ του Λος Άντζελες υποψιάζονταν πως ο Λιτλ ήταν κατά συρροήν δολοφόνος- ένας περιπλανώμενος πρώην μποξέρ που ταξίδευε ανά τη χώρα, στοχοποιώντας ναρκομανείς, γυναίκες με προβλήματα και άλλα άτομα. Το ιστορικό του περιλαμβάνει αδικήματα σε 24 πολιτείες, σε διάστημα 56 ετών, μεταξύ των οποίων επιθέσεις, διαρρήξεις, ένοπλες ληστείες, ναρκωτικά κ.α.

Οι ντετέκτιβ αυτοί είχαν διαπιστώσει πως ο Λιτλ συχνά έριχνε τις γυναίκες αναίσθητες με γροθιά και μετά αυνανιζόταν ενώ τις στραγγάλιζε. Στη συνέχεια εξαφάνιζε τα πτώματα και έφευγε από την πόλη.

Ο Λιτλ, που συχνά παρουσιαζόταν με το όνομα Σάμιουελ ΜακΝΤάουελ, μεγάλωσε με τη γιαγιά του στο Λορέιν του Οχάιο. Το ιστορικό του δείχνει την πρώτη του σύλληψη σε ηλικία 16 ετών, για διάρρηξη.

Δημοφιλή