ΗΠΑ: Mεγάλη αύξηση των αρουραίων στους δρόμους μετά το κλείσιμο των εστιατορίων

Λόγω του κορονοϊού. Οι ειδικοί επισημαίνουν πως τα τρωκτικά μπορεί να γίνουν επιθετικά επειδή είναι πεινασμένα.
Kamada Kaori via Getty Images

Για την αύξηση της κυκλοφορίας πολλών τρωκτικών στους δρόμους αμερικανικών πόλεων προειδοποιεί το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων στις ΗΠΑ, δεδομένου ότι τα περισσότερα εστιατόρια παραμένουν κλειστά εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού.

Οι ειδικοί επισημαίνουν πως τα ποντίκια ψάχνουν την τροφή που υπό άλλες συνθήκες έβρισκαν στους κάδους σκουπιδιών έξω από τα καταστήματα εστίασης και ως εκ τούτου εφιστούν την προσοχή στους πολίτες.

«Τα εστιατόρια παραμένουν κλειστά ή έχουν περιορίσει την λειτουργία τους για την καταπολέμηση της εξάπλωσης του Covid-19. Τα τρωκτικά βασίζονται στα τρόφιμα και τα απόβλητα που παράγονται από τις εγκαταστάσεις αυτές. Το κλείσιμο τους έχει οδηγήσει σε μείωση των τροφίμων που διατίθενται σε αυτά, ειδικά στις εμπορικές περιοχές. Το αποτέλεσμα είναι οι αρουραίοι να ψάχνουν αλλού την τροφή τους, συμπεριλαμβανομένων των κατοικημένων περιοχών. Λαμβάνοντας υπόψιν τις περιστάσεις, προειδοποιούμε πως μπορεί να παρουσιάσουν ακόμα και επιθετική συμπεριφορά», αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Για να αποφευχθούν τα τρωκτικά και η έκθεση σε ασθένειες που μπορεί αυτά να μεταφέρουν, το Κέντρο Ελέγχου επισημαίνει ότι οι άνθρωποι πρέπει να βεβαιώνονται ότι οι είσοδοι στα σπίτια ή τις επιχειρήσεις τους είναι σφραγισμένες, τα σκουπίδια σφιχτά κλεισμένα με κάποιο σχοινί και πως δεν παραμένουν στις αυλές.

Οι πεινασμένοι αρουραίοι πολλές φορές γίνονται κανίβαλοι και τρώνε ο ένας τον άλλον, αναφέρουν οι ειδικοί.

Σε αρκετές μεγάλες πόλεις, οι αναφορές για μεγάλους αρουραίους που κατακλύζουν τα πεζοδρόμια είναι δεκάδες.

Οι αρχές της Νέας Ορλεάνης ξεκίνησαν μια εκστρατεία για να παγιδεύσουν και να σκοτώσουν τα τρωκτικά, αναφέρει το CBS, μετά από βίντεο που κυκλοφόρησαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που δείχνουν τα τρωκτικά στους δρόμους. Το γεγονός παραδέχτηκε και ο δήμαρχος της πόλης.

Ο ειδικός στην ανάπτυξη των τρωκτικών Μπόμπι Κορίγκαν,είπε στην Washington Post πως ένας πολίτης του έστειλε βίντεο από μια μάχη μεταξύ δύο αρουραίων σε ένα πεζοδρόμιο. Ο Κορίγκαν εξηγεί πως ο ένας επιτέθηκε στον άλλον για να τον φάει.

(Με πληροφορίες από CNN, Washington Post, Business Insider)