Οικογένεια οδηγού που πνίγηκε μηνύει τη Google για λάθος οδηγίες

Οι συγγενείς του Φίλιπ Πάξσον ισχυρίζονται ότι πέθανε διότι η Google δεν ενημέρωσε τους χάρτες της εδώ και δέκα χρόνια.
georgeclerk via Getty Images

Η οικογένεια ενός Αμερικανού άνδρα που πνίγηκε αφού έπεσε με το αυτοκίνητό του από μια γέφυρα που είχε καταρρεύσει, ισχυρίζεται ότι πέθανε επειδή η Google δεν είχε ενημερώσει τους χάρτες της.

Η οικογένεια του Φίλιπ Πάξσον μηνύει την εταιρεία για τον θάνατό του, υποστηρίζοντας ότι η Google από αμέλεια δεν έδειξε ότι η γέφυρα είχε πέσει εννέα χρόνια νωρίτερα.

Ο κ. Πάξσον έχασε τη ζωή του τον Σεπτέμβριο του 2022, αφού προσπάθησε να περάσει οδηγώντας πάνω από την κατεστραμμένη γέφυρα στο Χίκορι της Βόρειας Καρολίνας.

Εκπρόσωπος της Google δήλωσε ότι η εταιρεία εξετάζει τους ισχυρισμούς της οικογένειας.

Η υπόθεση κατατέθηκε στο αστικό δικαστήριο της κομητείας Γουέικ την Τρίτη.

Ο κ. Πάξσον, πατέρας δύο παιδιών, επέστρεφε στο σπίτι του από το πάρτι των ένατων γενεθλίων της κόρης του σε σπίτι φίλου και βρισκόταν σε μια άγνωστη γειτονιά τη στιγμή του θανάτου του, σύμφωνα με την αγωγή της οικογένειας.

Η σύζυγός του είχε οδηγήσει νωρίτερα τις δύο κόρες του στο σπίτι και εκείνος έμεινε πίσω για να βοηθήσει στον καθαρισμό.

«Μη εξοικειωμένος με τους τοπικούς δρόμους, βασίστηκε στους χάρτες της Google, περιμένοντας ότι θα τον οδηγούσαν με ασφάλεια στο σπίτι της γυναίκας και των θυγατέρων του», ανέφεραν οι δικηγόροι της οικογένειας σε ανακοίνωση που ανακοίνωσε την αγωγή.

«Με τραγικό τρόπο, καθώς οδηγούσε προσεκτικά στο σκοτάδι και τη βροχή, ακολούθησε ανυποψίαστος τις παρωχημένες οδηγίες της Google σε αυτό που η οικογένειά του έμαθε αργότερα ότι για σχεδόν μια δεκαετία αποκαλούνταν ”Γέφυρα στο πουθενά”, πέφτοντας στο Σνόου Κρικ, όπου και πνίγηκε».

Οι κάτοικοι της περιοχής είχαν επανειλημμένα έρθει σε επαφή με την Google για να της ζητήσουν να αλλάξει τους διαδικτυακούς της χάρτες μετά την κατάρρευση της γέφυρας το 2013, υποστηρίζει η αγωγή.

H Γέφυρα στο πουθενά
H Γέφυρα στο πουθενά
family handout

Τα προστατευτικά εμπόδια που κανονικά τοποθετούνται στην είσοδο της γέφυρας έλειπαν λόγω βανδαλισμού, σύμφωνα με τον Charlotte Observer.

Η αγωγή στρέφεται επίσης κατά τριών τοπικών εταιρειών, υποστηρίζοντας ότι είχαν υποχρεώση να συντηρούν τη γέφυρα.

«Τα κορίτσια μας ρωτούν πώς και γιατί πέθανε ο μπαμπάς τους και δεν βρίσκω λόγια που να μπορούν να καταλάβουν, γιατί, ως ενήλικας, δεν μπορώ ακόμα να καταλάβω πώς οι υπεύθυνοι για τις οδηγίες GPS και τη γέφυρα θα μπορούσαν να ενεργήσουν με τόσο λίγο σεβασμό για την ανθρώπινη ζωή», ανέφερε σε δήλωσή της η σύζυγός του, Αλίσια Πάξσον.

«Τα βαθύτατα συλλυπητήρια μας στην οικογένεια Πάξσον», δήλωσε εκπρόσωπος της Google στο AP News.

«Στόχος μας είναι να παρέχουμε ακριβείς πληροφορίες δρομολόγησης στους χάρτες μας και εξετάζουμε αυτή τη μήνυση».

Πηγή: BBC

Δημοφιλή