22ΟΣ ΑΙΩΝΑΣ
28/12/2019 12:54 EET | Updated 28/12/2019 17:26 EET

ΗΠΑ: Πατέρας και γιος κατασκευάζουν την πρώτη τρισδιάστατη Lamborghini Aventador

Η Ιταλική αυτοκινητοβιομηχανία τους παραχώρησε μία αληθινή για δύο μήνες.

Αυτό που ξεκίνησε ως ένα απλό παιχνίδι μεταξύ ενός πατέρα και ενός γιου, από το Ερι του Κολοράντο, μετατράπηκε σε μια χριστουγεννιάτικη έκπληξη, από τον Ιταλό κατασκευαστή  Lamborghini. 

Ο Στέρλινγκ Μπάκους, 54 ετών, και ο 12χρονος γιος του, Ζάντερ, έπαιζαν το βιντεο-παιχνίδι «Forza Horizon 3», όταν ο Ζάντερ ρώτησε τον πατέρα του αν μπορούσαν να φτιάξουν το αγαπημένο τους αυτοκίνητο, την  Lamborghini Aventador.

Ο Μπάκους, ο οποίος είναι φυσικός στο Thorlabs, δήλωσε στο CNN ότι «ήταν πάντα φανατικός οπαδός της Lamborghini» και αμέσω είπε ναι.

Οι δύο ξεκίνησαν το φιλόδοξο έργο τους τον Φεβρουάριο του 2018 και πριν από δύο μήνες, δέχτηκαν ένα τηλεφώνημα, από την επικεφαλής μάρκετινγκ της Automobili Lamborghini, Κάτια Μπάσι. 

Τους ενημέρωσε πως η Lamborghini, ήθελε να γυρίσει ένα Χριστουγεννιάτικο βίντεο με την οικογένεια Μπάκους δανείζοντας τους μάλιστα, μία Lamborghini Aventador S, για δύο μήνες.

Παρά το γεγονός πως η Ιταλική εταιρεία, δεν επιτρέπι την αντιγραφεί των αυτοκινήτων της, εντούτοις, το πρότζεκ δημιουργίας μίας Lamborghini από τον πατέρα και γιό Μπάκους, έγινε αποδεκτό καθώς πρόκειται να εμφανιστεί στην έκθεση STEM (Science, technology, engineering and mathematics) και δεν θα χρησιμοποιηθεί για εμπορικούς σκοπούς.

Ο Στέρλινγκ Μπάκους, χρησιμοποίησε ένα μοντέλο παιχνιδιού, που μεγενθύνθηκε στο λογισμικό 3D-drafting Solidworks, προκριμένου γίνει η  τρισδιάστατων εκτύπωση από διάφορα ανταλλακτικά που χρησιμοποιούνται στο αυτοκίνητο.

Το όλο πρότζεκτ μόνο εύκολο δεν μπορεί να χαρακτηριστεί, με τον Στέρλινγκ Μπάκους να έχει ξοδέψει μέχρι στιγμής 23,000 δολάρια (20,600 ευρώ) και ευελπιστεί να είναι έτοιμο μέχρι τον Αυγουστο, του 2020, για τις ανάγκες της έκθεσης.