ΔΙΕΘΝΕΣ
28/07/2019 08:16 EEST

ΗΠΑ: Πρώην εισαγγελέας κατέρρευσε μέσα στο δικαστήριο όταν άκουσε την ποινή της

Βίντεο - ντοκουμέντο κατέγραψε τη σκηνή.

Οι κάμερες στην αίθουσα του δικαστηρίου της πολιτείας Χάμιλτον των ΗΠΑ κατέγραψαν την στιγμή που μια πρώην δικαστής του Οχάιο κατέρρευσε στο άκουσμα της ποινής φυλάκισης έξι μηνών, η οποία της επεβλήθη για παράβαση καθήκοντος και κατάχρηση εξουσίας.

Το βίντεο - ντοκουμέντο, το οποίο μετέδωσε το CNN, δείχνουν τους αστυνομικούς να την απομακρύνουν σε ημιλιπόθυμη κατάσταση, με τα πόδια της να σέρνονται στο έδαφος.

Οι υποστηρικτές της Τρέισι Χάντερ είχαν γεμίσει την δικαστική αίθουσα, διαδηλώνοντας υπέρ της αθωότητάς της. 

Η Χάντερ πέρασε τα τελευταία πέντε χρόνια προσπαθώντας να αποδείξει την αδικία που, όπως λέει, υφίσταται. Η καταδίκη της αφορά ένα περιστατικό του 2013 με πρωταγωνιστή τον αδερφό της, Στέφεν, που εργαζόταν ως υπάλληλος της Πολιτείας την εποχή εκείνη.

Ο Στέφεν Χάντερ κατηγορήθηκε ότι χτύπησε έναν νεαρό στην εργασία του στις 7 Ιουλίου 2013, γεγονός που προκάλεσε το αφεντικό του να ζητήσει την απόλυσή του.

Η εισαγγελέας κατηγορείται ότι χρησιμοποίησε τη θέση της για να αποκτήσει αθέμιτα πρόσβαση σε εμπιστευτικά έγγραφα σχετικά με τον έφηβο και στη συνέχεια τα έδωσε στον αδελφό της, που κατάφερε να διατηρήσει τη θέση του.

Η δικαστική λειτουργός καταδικάστηκε τον Οκτώβριο του 2014 για παράνομο συμφέρον σε δημόσια σύμβαση - κακούργημα τέταρτου βαθμού - αλλά παρέμεινε ελεύθερη, ενώ άσκησε έφεση τόσο στο κρατικό όσο και στο ομοσπονδιακό δικαστήριο.

Εντούτοις, τον Μάιο του 2019, ο δικαστής Τίμοθι Μπλακ δήλωσε ότι, αφού παρακολουθούσε την υπόθεση για τρία χρόνια χωρίς να λάβει απόφαση, πίστευε ότι υπήρχαν αρκετά στοιχεία εναντίον της κατηγορούμενης, ώστε να καταδικαστεί.

Κατά την ακρόαση της περασμένης Δευτέρας, ο δικηγόρος της ζήτησε άλλη μια αναβολή στην καταδίκη της, καθώς σχεδίαζε να υποβάλει νέα έφεση.

Ωστόσο, ο δικαστής απέρριψε το σχετικό αίτημα και της ανακοίνωσε ότι θα περάσει τους επόμενους έξι μήνες στη φυλακή, γεγονός που προκάλεσε την κατάρρευσή της.

Πηγή: CNN