ΔΙΕΘΝΕΣ
23/04/2019 16:54 EEST | Updated 23/04/2019 17:20 EEST

ΗΠΑ: Ρατσιστική επίθεση από εργαζόμενη της United Airlines σε επιβάτη

Η συνοδός εδάφους τέθηκε από την εταιρεία σε αργία.

Robert Alexander via Getty Images

Εργαζόμενη της αμερικανικής αεροπορικής εταιρείας United κατηγορείται για ρατσιστική επίθεση εναντίον πελάτισας, την οποία χαρακτήρισε «πιθήκι». 

Η Κάσιλι Χιούζ, 31 ετών, ηθοποιός και ακτιβίστρια, επέστρεφε στο σπίτι της στο Χιούστον, ύστερα από επαγγελματικό ταξίδι  στο Μίσιγκαν. Σύμφωνα με τους New York Times, η Χιουζ πήγε στον τερματικό σταθμό της Unιted Airlines και πλησίασε το γραφείο της Ντάβανο με σκοπό να πληροφορηθεί για ενδεχόμενο επιστροφής χρημάτων. 

«Αρχισε να ουρλιάζει και να με αποκαλεί πιθήκι! Εβαλα τα κλάμματα, ήμουν η μοναδική αφροαμερικανή γυναίκα στην αίθουσα...» δήλωσε η Χιουζ. 

Η ηθοποιός αναγκάστηκε να καλέσει την αστυνομία αφού κανείς από τους εργαζόμενους της αεροπορικής εταιρείας δεν έδειχνε διάθεση να την βοηθήσει.

Η αστυνομία του Χιούστον, αφού προσπάθησε να ηρεμήσει την Κάσιλι Χιούζ, παρέδωσε κλήση στην Ντάβανο, αφού δύο μάρτυρες επιβεβαίωσαν το επεισόδιο.

Η United Airlines έθεσε σε άμεση αργία την Ντάβανο και ανακοίνωσε ότι «Με την ολοκλήρωση της έρευνας, θα πάρουμε όλα τα αναγκαία διορθωτικά μέτρα, συμπεριλαμβανομένης και της απόλυσης».

Πηγή: The New York Times

Sponsored Post