ΔΙΕΘΝΕΣ
09/04/2019 19:14 EEST | Updated 09/04/2019 19:24 EEST

ΗΠΑ: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω ιλαράς η Νέα Υόρκη

Οσοι δεν συμμορφωθούν με την συγκεκριμένη οδηγία θα έχουν ποινικές κυρώσεις.

Dennis Fischer Photography via Getty Images

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ανακηρύχθηκε την Τρίτη 9 Απριλίου, η πόλη της Νέας Υόρκης, καθώς ξέσπασε ιλαρά στην εβραϊκή κοινότητα του Μπρούκλιν.

Ο δήμαρχος της πόλης Μπίλ ντε Μπλάσιο ξεκαθάρισε με ανακοίνωση του πως πρέπει άμεσα πολίτες από συγκεκριμένες γειτονιές του Γούλιαμσμπεργκ στο Μπρούκλιν, να κάνουν το απαραίτητο εμβόλιο, καθώς ο ιός έχει πάρει μορφή επιδημίας.

Επισήμανε μάλιστα, πως όσοι δεν συμμορφωθούν με την συγκεκριμένη οδηγία, θα έχουν ποινικές κυρώσεις και πολύ πιθανόν να υπάρξουν και χρηματικά πρόστιμα.

Σύμφωνα με τους The New York Times, μέχρι στιγμής έχουν επιβεβαιωθεί 285 κρούσματα από το φθινόπωρο με τα 21 από αυτά να έχουν κάνει εισαγωγή στα νοσοκομεία και μάλιστα 5 από αυτά να έχουν εισαχθεί στην μονάδα εντατικής θεραπείας.

Συνολικά στη χώρα έχουν ανακοινωθεί 465 κρούσματα ιλαράς από την αρχή του 2019, με τα 78 από αυτά να έχουν προκύψει την τελευταία εβδομάδα.

Τέλος να αναφέρουμε πως το 2018, τα μισά από τα κρούσματα ολόκληρης της χώρας, έχουν ανακοινωθεί  στη Νέα Υόρκη καθώς και στην πολιτεία του Νιού Τζέρσεϊ.

Πηγή: The New York Times