ΗΠΑ: Στη δημοσιότητα το βίντεο από τη στιγμή της επίθεσης στο σπίτι των Πελόζι

Το βίντεο δείχνει τον σύζυγο της Νάνσι Πελόζι να παλεύει με τον δράστη της επίθεσης για τον έλεγχο ενός σφυριού δευτερόλεπτα πριν τον χτυπήσει.
via Associated Press

Ο Πολ Πελόζι, χτυπήθηκε από το σφυρί του εισβολέα καθώς η αστυνομία έσπευδε στο σπίτι για να σταματήσει την επίθεση. Το περιστατικό καταγράφηκε σε πλάνα της κάμερας σώματος των αστυνομικών. Κυκλοφόρησε μαζί με ένα βίντεο παρακολούθησης που δείχνει τον φερόμενο ως δράστη, Ντέιβιντ Ντεπάπ, 42 ετών, που έσπασε ένα γυάλινο παράθυρο για να μπει στο σπίτι του ζευγαριού στο Σαν Φρανσίσκο, καθώς και έναν τρομοκρατημένο Πολ Πελόζι να καλεί την άμεση δράση με τον Ντεπάπ να βρίσκεται δίπλα του.

Στα πλάνα της κάμερας, δύο αστυνομικοί χτυπούν την πόρτα στο σπίτι των Πέλοζι. Όταν ανοίγει η πόρτα, ο Πολ Πελόζι και ο Ντεπάπ φαίνονται και οι δύο να κρατούν ένα μεγάλο σφυρί. Ο Ντεπάπ λέει στους αστυνομικούς ότι, ”Όλα είναι κεντάξει”, και οι αστυνομικοί του λένε να αφήσει το σφυρί.

Στη συνέχεια, ο δράστης φαίνεται να παίρνει το σφυρί από τον Πελόζι, ο οποίος είναι ντυμένος με πιτζάμες, πριν τον ρίξει ένα γερό χτύπημα. Στη συνέχεια, ακολουθεί συμπλοκή, με τους αστυνομικούς να ορμούν πάνω στον άνδρα και να τον ακινητοποιούν πριν καλέσουν ενισχύσεις και τις πρώτες βοήθειες.

Ως αποτέλεσμα της επίθεσης, η οποία συνέβη λίγο μετά τις 2 τα ξημερώματα, ο Πολ Πελόζι μεταφέρθηκε σε τοπικό νοσοκομείο για να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση για την αποκατάσταση κατάγματος κρανίου.

Με πληροφορίες από Reuters

Δημοφιλή