ΔΙΕΘΝΕΣ
26/04/2020 16:03 EEST

ΗΠΑ: Το νησί των πλουσίων ετοιμαζόταν να πάρει δάνειο που προοριζόταν για τις μικρές επιχειρήσεις

Τελικά, έκαναν πίσω μετά τις αντιδράσεις.

felixmizioznikov via Getty Images

Η κοινότητα της Φλόριντα στο νησί Fisher Island - ένα καταφύγιο για τους πολυεκατομμυριούχους - είχε υποβάλλει όλα τα σχετικά έγγραφα για να πάρει ομοσπονδιακό δάνειο 2 εκατομμυρίων δολαρίων μέσω του Προγράμματος Προστασίας Paycheck, το οποίο προορίζεται να βοηθήσει τις μικρές επιχειρήσεις κατά τη διάρκεια της κρίσης του κορονοϊού, σύμφωνα με έκθεση την Πέμπτη.

Η Κοινοτική Ένωση του νησιού δήλωσε σε email της Τετάρτης ότι θα καλέσει τους κατοίκους του νησιού για τον αν επιθυμούν το δάνειο, για το οποίο είχε υποβάλλει σχετική αίτηση το διοικητικό συμβούλιο στις 4 Απριλίου και εγκρίθηκε για τη Δευτέρα, ανέφερε το Miami Herald .

Alexander Tamargo via Getty Images

«Είναι πολύ σημαντικό για το διοικητικό συμβούλιο να λαμβάνει υπόψη τις απόψεις των μελών μας. Είναι εξίσου σημαντικό και για το διοικητικό συμβούλιο να ληφθεί η σωστή απόφαση για το νησί» έγραφε το email. 

Ωστόσο, την Παρασκευή, μετά τον ντόρο που προκάλεσε η είδηση, η κοινότητα αποφάσισε να το αρνηθεί. Ένας επιχειρηματίας που ήταν στο διοικητικό συμβούλιο είπε στο New York Post:  «Πολλές μικρές επιχειρήσεις σε όλη τη χώρα χρειάζονται χρηματοδότηση αυτή τη στιγμή». 

Το τεχνητό νησί απέχει μόλις τρία μίλια από το Μαϊάμι, αλλά δεν είναι συνδεδεμένο με την ξηρά της Φλόριντα και είναι προσβάσιμο μόνο με πλοίο ή ελικόπτερο.

Παίρνει το όνομά του από τον Καρλ Φίσερ, έναν μεσίτη που το είχε κάποτε. Οι σημερινοί κάτοικοί του, ωστόσο, είναι πιο αναγνωρισμένοι στο ευρύ κοινό, όπως ο διευθύνων σύμβουλος της Hasbro, Άλαν Χάσενφελντ, ο οποίος κατέχει ένα συγκρότημα 8,2 εκατομμυρίων δολαρίων, την επαγγελματία τενίστρια Καρολάιν Βοζνιάκι και τον πρώην παίκτη του NBA, Ντέιβιντ Λι, με ένα συγκρότημα κατοικιών που ξεπερνά τα 13 εκατομμύρια δολάρια. Πρώην μέλη του ήταν επίσης η Όπρα Γουίνφρει και ο Μελ Μπρουκς.Το 2015, είχε το υψηλότερο κατά κεφαλήν εισόδημα από οποιαδήποτε άλλη περιοχή στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Το Fisher Island απασχόλησε ξανά αυτό το μήνα, όταν αποκαλύφθηκε ότι είχε αγοράσει 1.800 τεστ Covid-19 από το Πανεπιστήμιο του Μαϊάμι για όλο το προσωπικό και τους κατοίκους του, με κόστος 30.600 $. Η απόφαση επικρίθηκε λόγω έλλειψης δοκιμών σε εθνικό επίπεδο.

Το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ, το οποίο έχει επιχορήγηση ύψους 40,9 δισεκατομμυρίων δολαρίων, συμφώνησε επίσης τελικά να επιστρέψει τα χρήματα που πήρε με ένα παρόμοιο ταμείο , το Ταμείο Επείγουσας Εκπαίδευσης για την Επείγουσα Εκπαίδευση CARES Act.

 

(Με πληροφορίες από New York Post, Indy100)