ΔΙΕΘΝΕΣ
26/04/2020 13:48 EEST

Ισημερινός: «Θύμα» του κορονοϊού βρέθηκε ζωντανή μετά από λάθος νοσοκομείου

Οι στάχτες που εστάλησαν στην οικογένειά της δεν ανήκαν τελικά στην 74χρονη.

JOSE SANCHEZ LINDAO via Getty Images

Μια 74χρονη στον Ισημερινό, που είχε ανακηρυχθεί νεκρή από τον κορονοϊό, εν τέλει βρέθηκε ζωντανή, σε μια περίπτωση λάθους ταυτότητας.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του BBC, η οικογένεια της Άλμπα Μαρούρι ενημερώθηκε για τον υποτιθέμενο θάνατό της τον προηγούμενο μήνα και έλαβε στάχτες που υποτίθεται πως ανήκαν σε αυτήν. Ωστόσο η Μαρούρι ξύπνησε από κώμα τριών εβδομάδων σε νοσοκομείο την Πέμπτη και ζήτησε από τους γιατρούς να καλέσουν την αδελφή της.

Η οικογένειά της ενθουσιάστηκε με τα νέα, ωστόσο είναι άγνωστο σε ποιον ανήκουν οι στάχτες που εστάλησαν στο σπίτι.

Το νοσοκομείο ζήτησε συγνώμη για το μπέρδεμα. Η Μαρούρι ζει στην πόλη Γκουαγιακουΐλ, επίκεντρο του ξεσπάσματος του κορονοϊού στη χώρα. Ο Ισημερινός έχει πληγεί σοβαρά από την πανδημία, με πάνω από 22.000 κρούσματα και περίπου 600 θανάτους.

Σύμφωνα με την τοπική εφημερίδα El Comercio, η Μαρούρι εισήχθη στο νοσοκομείο τον προηγούμενο μήνα με υψηλό πυρετό και δυσκολίες στην αναπνοή.

 

 

Στις 27 Μαρτίου η οικογένειά της ενημερώθηκε για τον θάνατό της. Τους έδειξαν ένα πτώμα στο νεκροτομείο, μα χρειάστηκε να κρατήσουν απόσταση λόγω φόβων εξάπλωσης.

Ο ανιψιός της Μαρούρι, Χάιμε Μόρλα, είπε σε αξιωματούχους του νοσοκομείου πως νόμισε ότι ήταν όντως η θεία του.

«Φοβόμουν να δω το πρόσωπό της» είπε στο AFP. «Ήμουν ενάμισι μέτρο μακριά. Είχε τα ίδια μαλλιά, το ίδιο χρώμα δέρματος».

Το πτώμα αποτεφρώθηκε και οι στάχτες εστάλησαν στην οικογένεια. Ωστόσο όταν η Μαρούρι ξύπνησε το Σάββατο, είπε στους γιατρούς το όνομά της, τους έδωσε τον αριθμό τηλεφώνου της και ζήτησε να την παραλάβει η αδελφή της.

Ομάδα από το νοσοκομείο επισκέφθηκε την οικογένεια για να ζητήσει συγνώμη, μετέδωσε η El Comercio, και πρόσθεσε ότι το νοσοκομείο ήταν σε χάος εξαιτίας του αριθμού των κρουσμάτων και των θανάτων.

Η οικογένεια τώρα θέλει αποζημίωση από τις αρχές για το μπέρδεμα και το κόστος της αποτέφρωσης.