Τρένο που θεωρείται πως ανήκει στον Κιμ Γιονγκ Ουν εντοπίστηκε σε θέρετρο της Βόρειας Κορέας

Τι φαίνεται σε δορυφορικές εικόνες.
.
.
Reuters

Ένα ειδικό τρένο που πιθανότατα ανήκει στον ηγέτη της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν, εντοπίστηκε αυτή την εβδομάδα σε πόλη- θέρετρο στη χώρα, σύμφωνα με δορυφορικές εικόνες που εξετάστηκαν στο πλαίσιο προγράμματος παρακολούθησης της Βόρειας Κορέας, εν μέσω αντικρουόμενων αναφορών για την υγεία και το πού βρίσκεται ο Κιμ.

Το πρόγραμμα παρακολούθησης, 38 North, ανέφερε το Σάββατο πως το τρένο ήταν σταθμευμένο στον «σταθμό ηγεσίας» στο Γουονσάν στις 21 Απριλίου και 23 Απριλίου. Ο σταθμός προορίζεται για χρήση από την οικογένιεα Κιμ, ανέφερε. Αν και η ομάδα σημείωσε πως ήταν πιθανότατα το τρένο του Κιμ Γιονγκ Ουν, το Reuters δεν ήταν σε θέση να το επιβεβαιώσει ανεξάρτητα, ούτε αν ήταν στο Γουονσάν.

.
.
Reuters

«Η παρουσία του τρένου δεν αποδεικνύει τη θέση του Βορειοκορεάτη ηγέτη, ούτε υποδεικνύει κάτι για την υγεία του, αλλά όντως δίνει βάρος στις αναφορές πως ο Κιμ παραμένει σε περιοχή της ελίτ στην ανατολική ακτή της πόλης» σύμφωνα με την αναφορά.

Οι εικασίες για την υγεία του Κιμ προέκυψαν αρχικά λόγω της απουσίας του από την επέτειο των γενεθλίων του ιδρυτή της Βόρειας Κορέας και παππού του, Κιμ Ιλ Σουνγκ, στις 15 Απριλίου.

Επίσης, σύμφωνα με το RT, η κρατική εφημερίδα Ροντόνγκ Σινμούν ανέφερε την Κυριακή πως ο Κιμ έστειλε χαιρετισμούς στο προσωπικό που εργάζεται στα οικοδομικά έργα ανάπλασης της πόλης Σαμιτζιγιόν- ένα από τα πιο φιλόδοξα αναπτυξιακά εγχειρήματα της χώρας. Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο Κιμ «έστειλε ευχαριστίες» στους εργάτες που δουλεύουν στην ανακατασκευή αυτού που έχει χαρακτηριστεί ως «ιδανικό σοσιαλιστικό χωριό». Θεωρείται πως είναι το μέρος όπου είχε γεννηθεί ο πατέρας του, Κιμ Γιονγκ Ιλ, και βρίσκεται στους πρόποδες του «ιερού όρους» Παεκτού.

.
.
Reuters

Η Κίνα έχει αποστείλει ομάδα στη Βόρεια Κορέα, περιλαμβανομένων ιατρικών ειδικών, με συμβουλευτικούς σκοπούς, σύμφωνα με τρία άτομα ενήμερα για το θέμα.

Την Πέμπτη ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ υποβάθμισε τις αναφορές πως ο Κιμ ήταν ασθενής. «Νομίζω ότι η αναφορά ήταν ανακριβής» είπε ο Τραμπ σε δημοσιογράφους, μα αρνήθηκε να πει εάν ήταν σε επαφή με Βορειοκορεάτες αξιωματούχους.