ΔΙΕΘΝΕΣ
11/07/2019 11:19 EEST | Updated 11/07/2019 11:21 EEST

ΗΠΑ: Βρέφος που γεννήθηκε με το σημάδι του «batman» στο πρόσωπο βιώνει απάνθρωπο ρατσισμό

«Το παιδί μου δεν είναι τέρας» απαντά η αγανακτισμένη μητέρα.

Instagram/luna.love.hope

Η μητέρα ενός μωρού στις Ηνωμένες Πολιτείες, που φέρει εκ γενετής ένα σπάνιο μαύρο σημάδι όμοιο με αυτό του γνωστού χαρακτήρα των κομικς Βatman, απαντά με οργή σε όσους αποκαλούν το παιδί της «τέρας».

Το σημάδι καλύπτει το μεγαλύτερο μέρος του προσώπου του μικρού κοριστιού και παραπέμπει σε μορφή πεταλούδας ή στη μάσκα του Batman. Πολλοί είναι αυτοί που δίχως ίχνος ανθρωπιάς λένε στην μητέρα του πως πρόκειται για ένα «τέρας που θα πρέπει να θανατωθεί». 

 

Η Κάρολ Φένερ, 35 ετών, και ο σύντροφός της, Τιάγκο Ταβάρες,  ηλικίας 32 ετών, αρχικά σοκαρίστηκαν όταν η κόρη τους Λούνα - τεσσάρων μηνών σήμερα -  γεννήθηκε με το χαρακτηριστικό σημάδι, το οποίο είναι γνωστό ως ένα γιγαντιαίο συγγενές μελανοκυτταρικό νεύρο (GCMN) και εμφανίζεται μόνο σε ένα στα 20.000 νεογέννητα παγκοσμίως.

Οι γιατροί προειδοποίησαν τους γονείς ότι το σημάδι θα μπορούσε να είναι καρκινικό, αλλά ευτυχώς μαγνητική τομογραφία έδειξε ότι δεν ήταν.

Δημιουργώντας μια σελίδα Instagram για να αυξήσει την ευαισθητοποίηση σχετικά με τα σημάδια εκ γενετής, η Κάρολ από τη Νότια Φλόριντα έχει δεχθεί αμέτρητα θετικά σχόλια, με πολλούς από τους 70.000 ακόλουθούς της να αποκαλούν γλυκά τη μικρή Λούνα «πεταλουδίτσα».

Σοκαριστικά, ωστόσο, είναι πολλά από τα πικρόχολα και ειρωνικά σχόλια που κάνουν κάποιοι σε βάρος του βρέφους. 

Πηγή: Reuters