Επαναπατρισμός Ελλήνων από την Ιταλία με πλοίο από την Ανκόνα

Αναχωρεί το Σάββατο.
NurPhoto via Getty Images

Για τις 17:30 του Σαββάτου έχει προγραμματιστεί η αναχώρηση του επιβατηγού πλοίου Cruise Olympia από τον λιμένα της Ανκόνα προς Ηγουμενίτσα και Πάτρα για την επιστροφη στην Ελλαδα των εν Ιταλία ευρισκομένων Ελλήνων και Ελληνίδων που επιθυμούν να επαναπατρισθούν, όπως ανακοινώθηκε από την ελληνική πρεσβεία στη Ρώμη.

Παρακαλούνται όσοι εξ αυτών δεν έχουν ακόμη ενημερώσει την αρμόδια αρχή μας να επικοινωνήσουν προκειμένου να συμπεριληφθούν στους σχετικούς καταλόγους. Κατά την μεταβαση τους στην Ανκόνα θα πρέπει να έχουν μαζι τους για τους ελέγχους που πραγματοποιούνται, το έντυπο της autodichiarazione συμπληρωμένο και υπογεγραμμένο με την ένδειξη ότι επιστρέφουν στον τόπο μόνιμης διαμονής τους.

Κατά την επιβίβαση στο πλοίο πρέπει να φέρουν ισχυρό διαβατήριο η ταυτότητα ελληνική με λατινικούς χαρακτήρες. Ομοίως θα πρέπει κατα την άφιξη τους στην Ελλαδα να τεθούν σε κατ’οίκον αυτοπεριορισμό για 14 ημέρες προς προστασία των ιδίων, των οικείων τους και της δημόσιας υγείας. Προς τούτο θα υπογράψουν έντυπο συναφούς δηλώσεως το οποίο θα τους δοθεί εν πλω.

Για οποιαδήποτε διευκρίνιση ή επιπλέον πληροφορία οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν στο 00393397511631 ή να στέλνουν email στο grcon.rom@mfa.gr του Προξενικού Γραφειου της Πρεσβείας Ρώμης.

Πήγαινε στην αρχική σελίδα