Υπήρξε απόπειρα δολοφονίας του Πούτιν αφού άρχισε ο πόλεμος, λέει Ουκρανός αξιωματούχος

Δηλώσεις του επικεφαλής του Διευθυντηρίου Πληροφοριών του ουκρανικού υπουργείου Άμυνας.
via Associated Press

Ο Κίριλο Μπουντάνοφ, επικεφαλής του Διευθυντηρίου Πληροφοριών του υπουργείου Άμυνας της Ουκρανίας, είπε ότι έλαβε χώρα απόπειρα δολοφονίας του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν μετά την έναρξη του πολέμου εναντίον της Ουκρανίας.

Μιλώντας στην Ukrainska Pravda, είπε πως «υπήρξε προσπάθεια για δολοφονία του Πούτιν...δέχτηκε επίθεση, λέγεται, από αντιπροσώπους του Καυκάσου, όχι πολύ καιρό πριν. Αυτές οι πληροφορίες δεν είναι δημόσιες. Ήταν μια απόλυτα αποτυχημένη προσπάθεια, μα έγινε στα αλήθεια. Ήταν περίπου δύο μήνες πριν. Επαναλαμβάνω, η απόπειρα ήταν ανεπιτυχής. Δεν υπήρξε δημοσιότητα για το συμβάν, μα έλαβε χώρα».

Οι φημολογίες και οι εικασίες για την κατάσταση της υγείας του Ρώσου προέδρου είναι ιδιαίτερα έντονες. Ο Αμερικανός σκηνοθέτης Όλιβερ Στόουν είπε ότι ο Ρώσος πρόεδρος είχε καρκίνο κατά την περίοδο που έκαναν συνεντεύξεις του για ντοκιμαντέρ.Ο γνωστός σκηνοθέτης είπε, δίνοντας συνέντευξη για podcast, πως ο Πούτιν κατάφερε να ξεπεράσει την ασθένεια: «Να το θυμάστε, ο κ. Πούτιν είχε καρκίνο και νομίζω πως τον ξεπέρασε» είπε, χωρίς όμως να προσδιορίσει τι ακριβώς είδος καρκίνου ήταν.

Ο Κρίστοφερ Στιλ, πρώην στέλεχος των βρετανικών υπηρεσιών πληροφοριών, είπε ότι ο Πούτιν είχε φύγει από συναντήσεις για να λάβει ιατρική φροντίδα. Ο Στιλ λέει πως οι συναντήσεις του συμβουλίου ασφαλείας του Ρώσου προέδρου που προβάλλονται και υποτίθεται πως διαρκούν μία ώρα είναι στην πραγματικότητα συρραφή κομματιών.

Όπως είπε στο LBC Radio, «βγαίνει και λαμβάνει κάποιου είδους ιατρική θεραπεία μεταξύ αυτών των κομματιών», ενώ σημείωσε πως συνοδεύεται συνέχεια από ομάδα γιατρών.

Ο ίδιος ο Μπουντάνοφ είχε πει νωρίτερα μέσα στον μήνα πως ο Πούτιν είναι «πολύ άρρωστος».