Όλιβερ Στόουν: Ο Πούτιν είχε καρκίνο

Ωστόσο θεωρεί πως τον ξεπέρασε.
via Associated Press

Ο Αμερικανός σκηνοθέτης Όλιβερ Στόουν είπε ότι ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν είχε καρκίνο κατά την περίοδο που έκαναν συνεντεύξεις του για ντοκιμαντέρ.

Ο γνωστός σκηνοθέτης είπε, δίνοντας συνέντευξη για podcast, πως ο Πούτιν κατάφερε να ξεπεράσει την ασθένεια: «Να το θυμάστε, ο κ. Πούτιν είχε καρκίνο και νομίζω πως τον ξεπέρασε» είπε, χωρίς όμως να προσδιορίσει τι ακριβώς είδος καρκίνου ήταν.

Ο Στόουν έκανε μια σειρά συνεντεύξεων με τον Πούτιν το 2015-2017, σε θέματα που δεν ήταν «off limits». Σύμφωνα με τη TDPel Media, ο Αμερικανός σκηνοθέτης δεν έχει συναντήσει τον Ρώσο πρόεδρο εδώ και τρία χρόνια.

Οι δηλώσεις του Στόουν λαμβάνουν χώρα εν μέσω εικασιών για την κατάσταση της υγείας του Πούτιν καθώς συνεχίζεται ο πόλεμος στην Ουκρανία. Το Κρεμλίνο δεν έχει προβεί σε σχόλια για την υγεία του Ρώσου προέδρου, ωστόσο ο Κρίστοφερ Στιλ, πρώην στέλεχος των βρετανικών υπηρεσιών πληροφοριών, είπε ότι ο Πούτιν είχε φύγει από συναντήσεις για να λάβει ιατρική φροντίδα. Ο Στιλ λέει πως οι συναντήσεις του συμβουλίου ασφαλείας του Ρώσου προέδρου που προβάλλονται και υποτίθεται πως διαρκούν μία ώρα είναι στην πραγματικότητα συρραφή κομματιών. Όπως είπε στο LBC Radio, «βγαίνει και λαμβάνει κάποιου είδους ιατρική θεραπεία μεταξύ αυτών των κομματιών», ενώ σημείωσε πως συνοδεύεται συνέχεια από ομάδα γιατρών.

Ο επικεφαλής της ουκρανικής στρατιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών, στρατηγός Κιρίλο Μπουντάνοφ, είπε νωρίτερα μέσα στον μήνα πως ο Πούτιν είναι «πολύ άρρωστος».

Επίσης, το New Lines είχε πει νωρίτερα μέσα στον μήνα πως Ρώσος ολιγάρχης, τον οποίο δεν κατονόμασε, είχε καταγραφεί να λέει ότι ο Πούτιν ήταν «πολύ άρρωστος, με καρκίνο στο αίμα». Το New Lines επικαλέστηκε επίσης τον ερευνητή Κρίστο Γκρόζεφ του Bellingcat, ο οποίος είπε ότι τον Μάρτιο στελέχη της FSB έλαβαν ένα memo για διάψευση φημών περί της υγείας του Ρώσου προέδρου.

Με πληροφορίες από Newsweek, Business Insider