ΔΙΕΘΝΕΣ
19/09/2018 15:48 EEST

Επί μήνες κάτοικοι του Ιπσουιτς άκουγαν ένα ανατριχιαστικό νανούρισμα. Όταν βρήκαν τον ένοχο δεν το πίστευαν

underworld111 via Getty Images

Αυτές οι αράχνες κατάφεραν να τρομάξουν τους κατοίκους μιας αγγλικής πόλη και όχι για τον λόγο που φαντάζεστε.

Ένα νανούρισμα είναι η αιτία. 

Καλά διαβάσατε. Όπως μεταδίδει το BBC και το Ipswich Star, μια μητέρα και τα δύο της παιδιά που μένουν στην Bramford Road άκουγαν κάθε βράδυ επί μήνες -ναι, επί μήνες- μια πολύ ανατριχιαστική βερσιόν ενός παιδικού νανουρίσματος, του It’s Raining, It’s Pouring. 

Το τραγούδι ακουγόταν πάντα σε κάποια απόσταση και η παραπάνω ηχογράφηση δείχνει ότι ακούγεται μετά βίας, ωστόσο αυτός ο απόκοσμος ήχος ήταν αρκετός να προκαλέσει εφιάλτες ακόμη και στους πιο σκληρούς. 

Μετά από μήνες λοιπόν, αποφάσισε να καταγγείλει το περιστατικό στο τοπικό συμβούλιο. Εκεί αποκαλύφθηκε ότι είχαν ακούσει το τραγούδι και άλλοι κάτοικοι. 

Η ίδια, μιλώντας σε καθεστώς ανωνυμίας στο BBC είπε: «Ήταν το πιο τρομακτικό πράγμα που είχα ακούσει ποτέ». 

Τελικά στις 12 Σεπτεμβρίου, αφού το τραγούδι είχε αρχίσει να παίζει ξανά κάθε δύο με τρία λεπτά, άρχισε η έρευνα για να εντοπίσουν από που έρχεται ο ήχος. 

Τελικά βρήκαν ότι έρχεται από ένα σπίτι στην Farthing Road, και συγκεκριμένα από τα ηχεία που ήταν τοποθετημένα στο σημείο. 

Και πως εμπλέκονται οι αράχνες; 

Όπως αποδείχθηκε αργότερα, ο στόχος του τραγουδιού ήταν να αποτρέψει ενδεχόμενους διαρρήκτες. Όμως κάθε φορά που οι αράχνες πέρναγαν από τους αισθητής κίνησης του συστήματος ασφαλείας, ενεργοποιούσαν τον περίεργο συναγερμό με το παιδικό νανούρισμα.    

Τελικά οι ιδιοκτήτες του σπιτιού αποφάσισαν να χαμηλώσουν την ένταση του «συναγερμού» τους για να μην τρομάζουν πλέον τους υπόλοιπους κατοίκους.