Επικίνδυνη μόδα: Οδηγοί Tesla οδηγούν με Vision Pro της Apple (Βίντεο)

Αντί να έχουν το νου τους στο τιμόνι, ασχολούνται με μια εικονική πραγματικότητα.
picture alliance via Getty Images

Ο υπουργός Μεταφορών των ΗΠΑ, Πιτ Μπούτιτζετζ, αναγκάστηκε να μιλήσει για τα αυτονόητα λέγοντας ότι οι άνθρωποι πρέπει να προσέχουν ανά πάσα στιγμή, αφότου έκαναν τον γύρο του διαδικτύου βίντεο με άτομα που φορούσαν τα νέα Vision Pro της Apple ενώ οδηγούσαν Tesla.

Αφορμή για αυτή την έκκληση στάθηκε ένα βίντεο στο Twitter με περισσότερες από 24 εκατομμύρια προβολές, που δείχνει έναν οδηγό της Tesla να κουνάει τα χέρια του στον αέρα, φορώντας τα γυαλιά εικονικής πραγματικότητας.

Παρά τις δυνατότητες υποβοηθούμενης οδήγησης της Tesla, αυτό δεν σημαίνει ότι τα οχήματα είναι πλήρως αυτόνομα, εξήγησε ο Μπούτιτζετζ. «Υπενθύμιση – ΟΛΑ τα προηγμένα συστήματα υποβοήθησης οδηγού που είναι διαθέσιμα σήμερα απαιτούν από τον άνθρωπο να έχει τον έλεγχο και να ασχολείται πλήρως με την οδήγηση ανά πάσα στιγμή», διευκρίνισε.

Τα Vision Pro της Apple κυκλοφόρησαν την περασμένη εβδομάδα και συνδυάζουν τρισδιάστατο ψηφιακό περιεχόμενο με θέα στον έξω κόσμο. Η Apple, έχει τονίσει επίσης ότι οι άνθρωποι δεν πρέπει ποτέ να τα χρησιμοποιούν ενώ χειρίζονται κινούμενο όχημα.

Τα Vision Pro αποκαλύφθηκαν τον Ιούνιο ως ακουστικά που επιτρέπουν στους χρήστες να αλληλεπιδρούν με «εφαρμογές και εμπειρίες» σε μια έκδοση επαυξημένης πραγματικότητας (AR) του δικού τους περιβάλλοντος ή σε έναν πλήρως καθηλωτικό χώρο εικονικής πραγματικότητας (VR).

Πηγή: Guardian

Δημοφιλή