ΠΟΛΙΤΙΚΗ
15/09/2018 11:11 EEST | Updated 15/09/2018 15:11 EEST

Επίσκεψη Μητσοτάκη στη ΔΕΘ

Eurokinissi

Σε εξέλιξη βρίσκεται η επίσκεψη του προέδρου της ΝΔ, Κυριάκου Μητσοτάκη, στη 83η ΔΕΘ.

Στις 10.30 έφτασε στα γραφεία της διοίκησης της ΔΕΘ Helexpo, όπου ο πρόεδρος της, Αναστάσιος Τζήκας, τον ενημέρωσε για τα στοιχεία που συνθέτουν τη φετινή διοργάνωση. Παρουσίασε στον κ. Μητσοτάκη το σχέδιο ανάπλασης της ΔΕΘ ύψους 120 εκατ. ευρώ, η οποία προβλέπεται να έχει ολοκληρωθεί το 2026.

Ο κ. Μητσοτάκης εξέφρασε τη συμφωνία του με το σχέδιο ανάπλασης και είπε ότι αυτό θα λειτουργήσει αναπτυξιακά και για τη διεθνή έκθεση και για την πόλη της Θεσσαλονίκης.

Στην αρχή της συνάντησης ο πρόεδρος της ΝΔ παρατήρησε ότι τα τηλεοπτικά συνεργεία είναι περισσότερα σε σχέση με πέρυσι κι όταν οι φωτορεπόρτερ του ζήτησαν να κοιτάξει από την άλλη πλευρά για να τραβήξουν φωτογραφίες ο κ. Μητσοτάκης σχολίασε: «Κοιτάζω το ίδιο καλά και αριστερά και δεξιά».

Ο πρόεδρος της ΝΔ είχε επίσης συνάντηση και με εκπροσώπους του σωματείων των εργαζομένων στη ΔΕΘ.

Αμέσως μετά άρχισε περιοδεία στα περίπτερα, συνοδευόμενος από τον γραμματέα της πολιτικής επιτροπής, Λευτέρη Αυγενάκη, βουλευτές και στελέχη του κόμματος. 

Σημειώνεται πως στη Θεσσαλονίκη βρίσκεται ξανά και ο Αμερικανός πρέσβης, Τζέφρι Πάιατ- ενώ υπενθυμίζεται και ότι οι ΗΠΑ είναι η τιμώμενη χώρα της φετινής έκθεσης.  Αξίζει να σημειωθεί πως, περνώντας από τον χώρο όπου βρίσκεται το ραδιόφωνο του ΑΠΕ-ΜΠΕ, σχολίασε δηκτικά (σχετικά με το ζήτημα που προέκυψε με το δημοσίευμα του πρακτορείου για την περικοπή των συντάξεων) πως «πολύ ωραία τα βλέπω τα πράγματα με Τσίπρα». Επίσης, ο πρόεδρος της ΝΔ βρέθηκε και στο περίπτερο της αμερικανικής αποστολής, όπου ξεναγήθηκε από τον Τζέφρι Πάιατ.

 

 

Ο κ. Μητσοτάκης έχει ανεβάσει στον λογαριασμό του στο Twitter εικόνες από την επίσκεψή του στην πόλη, συνοδευόμενες από το δηκτικό σχόλιο «βόλτα στην πάντα όμορφη Θεσσαλονίκη (χωρίς ΜΑΤ)».

 

(με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)