ΚΟΙΝΩΝΙΑ
12/06/2018 17:04 EEST | Updated 12/06/2018 19:33 EEST

Επίθεση κουκουλοφόρων με σφυριά στην Ελληνοαμερικάνικη Ένωση στο Κολωνάκι. Δύο οι προσαγωγές

Η ΕΛ.ΑΣ. φοβάται μπαράζ καταδρομικών ενεργειών λόγω της συνεχιζόμενης απεργίας πείνας του Κουφοντίνα

Eurokinissi

Καταδρομική επίθεση κουκουλοφόρων με σφυριά σημειώθηκε στις 16: 00, απόγευμα Τρίτης, στις εγκαταστάσεις της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης, στην οδό Μασσαλίας, στο Κολωνάκι.

Περίπου 10 άτομα εμφανίστηκαν αιφνιδιαστικά έξω από το κτίριο, «κατέβασαν» με σφυριά τις τζαμαρίες, πέταξαν φέιγ βολάν υπέρ του Δημήτρη Κουφοντίνα και τράπηκαν σε φυγή.

Σε δύο προσαγωγές προχώρησε η ΕΛ.ΑΣ. στα Εξάρχεια. Αστυνομικοί ακινητοποίησαν στις 16.10 έναν 26χρονο Έλληνα και μία 23χρονη Ελληνίδα στην οδό Μπενάκη στα Εξάρχεια. Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι στην κατοχή τους βρέθηκε μία κουκούλα full face, μία βαριοπούλα και πέντε μπογιές μαύρου χρώματος. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, οι προσαχθέντες έχουν απασχολήσει στο παρελθόν την ΕΛ.ΑΣ.

Υπενθυμίζεται ότι η ΕΛ.ΑΣ. φοβάται μπαράζ καταδρομικών ενεργειών λόγω της συνεχιζόμενης απεργίας πείνας του Κουφοντίνα, ο οποίος ζητάει την τρίτη κατά σειρά τακτική άδειά του.

«Καταδικάζουμε με έντονο τρόπο τις πρόσφατες επιθέσεις σε αμερικανικά εκπαιδευτικά ιδρύματα σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα. Καλούμε τις ελληνικές Αρχές να προστατεύσουν και να οδηγήσουν τους δράστες στη Δικαιοσύνη», αναφέρει σε ανάρτηση της στο Twitter, η αμερικανική Πρεσβεία. 

 

Sponsored Post