Επιβάτης στην πτήση τρόμου της Aegean: «Εστειλα αποχαιρετιστήριο ηχητικό στα παιδιά μου»

Ο Βρετανός τραγουδιστής Τσέσνι Χόουκς περιγράφει τον εφιάλτη στον αέρα: «Οι αεροσυνοδοί έκλαιγαν και όλοι γύρω μας ήταν σε κατάσταση πανικού».
NurPhoto via Getty Images

Ο τραγουδιστής Τσέσνι Χόουκς έστειλε φωνητικά μηνύματα με λιγμούς στα παιδιά του, καθώς το αεροπλάνο στο οποίο επέβαινε άρχισε να χάνει απότομα ύψος, κάνοντας «βουτιά» 20.000 ποδιών (6 χλμ).

Ο 51χρονος μουσικός επέβαινε στο Airbus A320 της Aegean μαζί με τη σύζυγό του και άλλα 156 άτομα που πετούσαν από τη Θεσσαλονίκη για τη Βαρκελώνη τη Δευτέρα (3/7).

Η πτήση βρέθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης καθώς περνούσε πάνω από την Ιταλία με προορισμό προς την Ισπανία, σύμφωνα με το Aviation Source News. Το αεροσκάφος πραγματοποίησε αναγκαστική προσγείωση στο διεθνές αεροδρόμιο της Νάπολης, καθώς η φύση της έκτακτης ανάγκης παρέμενε ασαφής.

«Οι αεροσυνοδοί έκλαιγαν»

Ο μουσικός είπε ότι οι επιβάτες ήταν τρομοκρατημένοι καθώς έπεσαν οι μάσκες χωρίς προειδοποίηση. Μιλώντας στην Sun, ο Χοκς είπε: Νομίζαμε ότι θα πέσουμε. Τα αυτιά μας πονούσαν και τα μωρά έκλαιγαν. Ο πιλότος είπε από το μεγάφωνο «κατάβαση έκτακτης ανάγκης - κρατηθείτε».

«Μία από τις αεροσυνοδούς ήταν σε εμβρυϊκή θέση στο πάτωμα προσπαθώντας να φορέσει μια μάσκα ενώ προσπαθούσε επίσης να μας μιλήσει μέσω της ενδοεπικοινωνίας. Το αεροπλάνο έτρεμε και ταλαντευόταν τόσο απότομα που κοιτάξαμε έξω και μπορούσαμε να δούμε τη θάλασσα. Νομίζαμε ότι θα καταλήγαμε στο νερό. Η Κρίσι και εγώ κοιταχτήκαμε και αγκαλιαστήκαμε» περιγράφει.

Ο πατέρας τριών παιδιών είπε ότι άφησε φωνητικά μηνύματα στο τηλέφωνό του στο οικογενειακό γκρουπ συνομιλίας, φοβούμενος ότι αυτός και η σύζυγός του δεν θα τα κατάφερναν.

Και πρόσθεσε: «Αφήσαμε ένα φωνητικό μήνυμα στην οικογενειακή συνομιλία στο WhatsApp. Κλαίγαμε και οι δύο και είπαμε στα παιδιά πόσο περήφανοι ήμασταν για αυτά και πόσο πολύ τα αγαπούσαμε. Δεν υπήρχε καμία άλλη πληροφορία. Οι αεροσυνοδοί έκλαιγαν και όλοι γύρω μας ήταν σε κατάσταση πανικού. Τότε ξαφνικά το αεροπλάνο σταμάτησε να τρίζει και η κάθοδος επιβραδύνθηκε. Στο τέλος η προσγείωση ήταν εντάξει, αν και λίγο ανώμαλη».

Ο Χοκς θυμάται ότι οι επιβάτες επευφημούσαν δυνατά μετά την ασφαλή προσγείωση του αεροπλάνου και μοιράστηκε την ευγνωμοσύνη του στο Twitter για τον πιλότο που κατάφερε να κατεβάσει τους πάντες με ασφάλεια.

Ο τραγουδιστής είπε ότι ο πιλότος ήταν «ήρωας» και πρόσθεσε: «Όλο το πλήρωμα ήταν υπέροχο, ακόμα και η αεροσυνοδός που είχε τη δική της στιγμή. Και ευτυχώς καταφέραμε να διαγράψουμε το μήνυμα στο WhatsApp όταν προσγειωθήκαμε πριν το ακούσει κάποιο από τα παιδιά μας».

(Με πληροφορίες από SkyNews)

Δημοφιλή