Υπόμνημα της ΝΔ στον Άρειο Πάγο: Ζητά τον αποκλεισμό των Σπαρτιατών από τις ευρωεκλογές

Έχει προηγηθεί το υπόμνημα του ΠΑΣΟΚ - Κίνημα Αλλαγής και η επιστολή του επικεφαλής της Νέας Αριστεράς στον Άρειο Πάγο.
Eurokinissi

Η Νέα Δημοκρατία κατέθεσε υπόμνημα στον αρμόδιο τμήμα του Άρειου Πάγου για τη μη ανακήρυξη των Σπαρτιατών στις Ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου.

Υπενθυμίζεται πως ο Πρωθυπουργός είχε προαναγγείλει την κατάθεσή του ενώ σε ανάλογη κίνηση προέβη και το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής. Σήμερα, 20 Απριλίου και τελευταία μέρα της προθεσμίας για υποβολή ενστάσεων και η Νέα Αριστερά με επιστολή προς την αντιπρόεδρο του Αρείου Πάγου και πρόεδρο του Α1 Τμήματος του ανώτατου δικαστηρίου, ζητούσε την μη ανακήρυξη του κόμματος των Σπαρτιατών.

Η Νέα Δημοκρατία επικαλείται τον νόμο για την «πραγματική ηγεσία» των κομμάτων, που όπως υποστηρίζει στην περίπτωση των Σπαρτιατών ασκείται από τον Ηλία Κασιδιάρη, που έχει καταδικαστεί για ένταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης.

«Πλην όμως μετά την εκλογική επιτυχία του κόμματος οι όροι της συμφωνίας διεφάνη ότι γίνονταν αντιληπτοί με διαφορετικό τρόπο από τους εμπλεκόμενους με την Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος όμως στην πραγματικότητα το μόνο κομματικό όργανο που φαίνεται να λειτουργεί, να μην συντάσσεται με τον (τυπικό) ηγέτη Βασίλειο Στίγκα αλλά με τον ουσιαστικό ηγέτη Ηλία Κασσιδιάρη, εν τέλει καθοδηγώντας έτσι κατευθύνοντας τις ενέργειες του τυπικού ηγέτη…», αναφέρεται μεταξύ άλλων στο υπόμνημα.

Και συμπληρώνει ότι «κανείς από τους εκλεγέντες βουλευτές είτε έχουν ανεξαρτητοποιηθεί από την Κοινοβουλευτική ομάδα είτε όχι δεν έχουν αποκηρύξει τον Ηλία Κασιδιάρη».

Και καταλήγει «Η ανωτέρω ανάλυση επιβεβαιώνει την πραγματική ηγεσία του κόμματος Σπαρτιάτες από τον Ηλία Κασιδιάρη γύρω από τον οποίο περιστρέφεται και από τον οποίο εκπορεύεται και νομιμοποιείτει το σύνολο της δράσης του κόμματος. Για τους ανωτέρω λόγους δεν πληρούνται οι προϋποθέσεις της κείμενης νομοθεσίας για την ανακήρυξη του συνδυασμού του κόμματος Σπαρτιάτες στις εκλογές για την ανάδειξη των μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου της 9ης Ιουνίου 2024»

Πηγή: dikastiko

Δημοφιλή