Υπόθεση εκδικητικής πορνογραφίας: Το Pornhub κατηγορείται πως δεν προστάτεψε γυναίκα που πρωταγωνιστούσε σε βίντεο

Τι απαντά η άμεσα εμπλεκόμενη και η κοπέλα που έκανε την καταγγελία.
EZRENA VIA GETTY IMAGES

Ο πιο γνωστός ιστότοπος πορνογραφικού περιεχομένου, Pornhub, δέχεται κατηγορίες πως αρνήθηκε να συνεργαστεί με τη βρετανική αστυνομία σε μια υπόθεση εκδικητικής πορνογραφίας και αυτή την ώρα οι υπεύθυνοι του καλούνται να λογοδοτήσουν στις Αρχές.

Mάλιστα, υπάρχουν αναφορές πως ο ιστότοπος δεν ανταποκρίθηκε όταν οι αρμόδιες Αρχές ζήτησαν περισσότερες πληροφορίες.

Η αστυνομία του Ντερμπισάιρ ειδικότερα δήλωσε στη βρετανική HuffPost πως όταν ήρθε σε επαφή με τον ιστότοπο για πρώτη φορά, εκείνο έδειξε προθυμία να την εξυπηρετήσει.

Στη συνέχεια όμως και μετά από ένα ακόμα αίτημα των Αρχών για πληροφορίες σχετικά με το πότε, από ποιον και πού έγινε η ανάρτηση του επίμαχου υλικού, οι υπεύθυνοι του ιστότοπου δεν απάντησαν.

Το email στάλθηκε τον Μάρτιο του 2019 ενώ μέχρι τον Απρίλιο οι Αρχές δεν είχαν λάβει καμία απάντηση. «Στην περίπτωση αυτή, είναι αδύνατον να συνεχίσουμε τις έρευνες μας καθώς το υλικό που ζητήσαμε είναι απαραίτητο για τη δουλειά μας», είπε εκπρόσωπος της αστυνομίας στη HuffPost.

H καταγγελία για την υπόθεση έγινε τον Αύγουστο του 2018 από μια κοπέλα 24 ετών, η οποία δεν θέλησε να δημοσιοποιήσει το όνομά της. Όπως η ίδια υποστηρίζει, ο πρώην σύντροφος της διέθεσε βίντεο που είχαν τραβήξει μαζί κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής πράξης στο Pornhub χωρίς την συγκατάθεσή της, μετά τον χωρισμό τους.

Η εκδικητική πορνογραφία ορίζεται ως η δημοσιοποίηση των προσωπικών στιγμών ενός ατόμου χωρίς τη συγκατάθεσή του και με την πρόθεση να βλάψει τον πρωταγωνιστή. Στην Αγγλία απαγορεύεται με νόμο από το 2015.

«Όταν παρακολούθησα το βίντεο, ένιωσα απόλυτα αηδιασμένη με τον εαυτό μου, παρόλο που δεν είχα κάνει τίποτα κακό», είπε η νεαρή κοπέλα που τηλεφώνησε στην αστυνομία συμπληρώνοντας πως θα καταθέσει αποδεικτικά στοιχεία στις τοπικές Αρχές.

Kι όλα αυτή την ώρα που παρόλο που η εκδικητική πορνογραφία είναι φυσικά παράνομη, είναι ακόμα δυνατόν να ανεβάζει ο καθένας στις πορνογραφικές ιστοσελίδες ανοιχτής πρόσβασης τα δικά του βίντεο, χωρίς κανείς να γνωρίζει αν υπάρχει η συγκατάθεση αυτού που συμπρωταγωνιστεί.

Δημοφιλή