Ηράκλειο: Χειροπέδες σε γνωστό επιχειρηματία για τοκογλυφία και εκβιασμούς

Επέβαλε «ποινή» σε όσους καθυστερούσαν τα χρωστούμενα.
Φωτογραφία αρχείου
Φωτογραφία αρχείου
Eurokinissi

Χειροπέδες πέρασαν αστυνομικοί του Α.Τ. Φαιστού σε έναν 40χρονο επιχειρηματία από τις Μοίρες, σε βάρος του οποίου υπάρχουν καταγγελίες για υποθέσεις εκβίασης και τοκογλυφίας.

Ο γνωστός επιχειρηματίας καταγγέλλεται ότι δάνειζε χρήματα σε ντόπιους και αλλοδαπούς οι οποίοι προσέφευγαν σε εκείνον, όντας σε οικονομική ανάγκη.

Οι δανειζόμενοι φέρονται να υπέγραφαν ένα ιδιωτικό συμφωνητικό, ενώ με βάση όσα καταγγέλλονται σε βάρος του, όταν καθυστερούσαν να αποπληρώσουν το δάνειο, υπήρχε «ποινή», με τον 40χρονο να επιβάλλει στον ήδη μεγάλο τόκο (πολύ μεγαλύτερο από τον νόμιμο) και έξτρα τόκο

Σύμφωνα με την καταγγελία ενός ατόμου, με απειλές για χρήση βίας, ο 40χρονος απαιτούσε εκβιαστικά από τον δανειζόμενο την αποπληρωμή του δανείου καθώς και του επιπλέον ποσού που ο ίδιος όριζε για κάθε ημέρα παράτασης της προθεσμίας.

Σε οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Φαιστού εντοπίστηκε και συνελήφθη 40χρονος να παραλαμβάνει χρηματικό ποσό 1000 ευρώ, ως μέρος οφειλής δανείου.

Ακολούθησε έρευνα στην επιχείρηση και στο σπίτι του, κατά τη διάρκεια της οποίας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

- Το χρηματικό ποσό των 890 ευρώ

- πιστολι

- 14 φυσίγγια

- 424 Αναβολικά σκευάσματα (δισκία-φιαλίδια-κάψουλεςς)

- 3 τετράδια με σημειώσεις

- σφραγίδα

- κινητό τηλέφωνο

Πηγή: cretalive.gr

Δημοφιλή