ΚΟΙΝΩΝΙΑ
29/01/2019 07:25 EET | Updated 29/01/2019 07:33 EET

Ερευνα HuffPost (μέρος Β') - Πεδίον του Αρεως: Το πάρκο που ομόρφυνε και το «γκέτο»

Η HuffPost ζήτησε απαντήσεις από δύο πρόσωπα - κλειδιά.

HuffPost Greece

Στο δεύτερο μέρος της δημοσιογραφικής έρευνας που έκανε η HuffPost για το Πεδίον του Αρεως, αναζητήσαμε απαντήσεις από δύο πρόσωπα που ενεπλάκησαν ενεργά στην προσπάθεια ανάταξης της προβληματικής κατάστασης μέσα και γύρω από το πάρκο.

Σε πολιτικό επίπεδο, η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δουρου, δέχθηκε σφοδρή κριτική για την εικόνα εγκατάλειψης που παρουσίασε κάποια στιγμή το πάρκο, για την έλλειψη συντονισμού μεταξύ εμπλεκόμενων φορέων (για να είμαστε δίκαιοι, η Περιφέρεια έχει την ευθύνη εντός του πάρκου, αλλά και ο Δήμος Αθηναίων φέρει ευθύνη για την εικόνα στα πεζοδρόμια και στους γύρω δρόμους, καθώς και για τον φωτισμό της περιοχής.

Η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, απαντά σε πέντε ερωτήσεις της HuffPost Greece για την τωρινή κατάσταση στο Πεδίο του Άρεως, για τις δράσεις και τον σχεδιασμό της Περιφέρειας όσον αφορά το μεγαλύτερο πάρκο της πόλης της Αθήνας. Ταυτόχρονα, αναζητήσαμε απαντήσεις από την αστυνομία για το πως έσπασε τη μεγαλύτερη πιάτσα ναρκωτικών της Αθήνας (κατά τις εκτιμήσεις αρμόδιων αξιωματικών της), καθώς και για τις προθέσεις τους σε σχέση με την ευρυτερη περιοχή, αφού παραμένει άκρως προβληματική - ιδιαίτερα λόγω της παρουσίας εμπόρων ναρκωτικών και τοξικοεξαρτημένων ατόμων καθημερινά δίπλα από την πρώην ΑΣΟΕΕ (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών).

 

Ο αστυνομικός υποδιευθυντής Αθανάσιος Κοκκαλάκης προϊσταται το τελευταίο τρίμηνο των αστυνομικών δράσεων στο Πεδίον του Άρεως. HHuffPost μίλησε μαζί του για το σπάσιμο της πιάτσας εμπορίας και χρήσης ναρκωτικών που «δέσποζε» στο Πεδίο τα τελευταία χρόνια, για την κατάσταση που σήμερα έχει διαμορφωθεί στο πάρκο αλλά και για τις προθέσεις και τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της ΕΛ.ΑΣ. όσον αφορά το πολύπαθο Πεδίο.

«Το σπάσιμο της πιάτσας στο Πεδίο του Άρεως ήταν μια οριζόντια κοινωνική απαίτηση- δεν υπήρχαν αντίθετες φωνές και αυτό είναι πολύ σημαντικό για την αστυνομία», λέει ο ίδιος. «Γιατί οι αστυνομικές δράσεις δεν είναι πολεμικές επιχειρήσεις και είναι ουσιώδες για την επιτυχία τους να έχουν κοινωνικό έρεισμα και αποδοχή».

Sponsored Post