ΚΟΙΝΩΝΙΑ
14/12/2018 07:51 EET | Updated 14/12/2018 08:16 EET

Οι «αδιάφθοροι» ερευνούν που κατέληξαν τα δύο όπλα που εξαφανίστηκαν από το Α.Τ. Εξαρχείων

Πρόκειται για δύο πιστόλια μάρκας USP που θα έπρεπε να είναι φυλαγμένα σε ειδικό χώρο στο γραφείο του αξιωματικού υπηρεσίας.

Eurokinissi

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η έρευνα της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων για την πολύ σοβαρή υπόθεση «εξαφάνισης» δύο υπηρεσιακών όπλων από το Αστυνομικό Τμήμα Εξαρχείων.

Η έρευνα επικεντρώνεται προς το παρόν στις καταθέσεις αστυνομικών που υπηρετούν στο συγκεκριμένο Τμήμα και στις πληροφορίες που συλλέγονται από πηγές της Αστυνομίας στα Εξάρχεια.

Στόχος των «αδιάφθορων» της ΕΛ.ΑΣ. είναι να διαπιστωθεί που κατέληξαν τα όπλα. Εάν αυτά πουλήθηκαν και σε ποιους. Βασικό στοιχείο της έρευνας είναι και η εξέταση του σεναρίου να εμπλέκεται ένστολος στην υπόθεση.

Το ένα από τα δύο όπλα που «χάθηκε» είχε χρεωθεί για τελευταία φορά σε αστυνομικό τον περασμένο Σεπτέμβριο και το άλλο το περασμένο Νοέμβριο. Και τις δύο φορές χρεώθηκαν σε δόκιμους αστυνομικούς, που δεν έχουν δικό τους ατομικό οπλισμό, ενώ στα βιβλία χρεώσεων φαίνεται ότι επιστράφηκαν κανονικά. Η καταμέτρηση των όπλων γίνεται συνήθως στα Αστυνομικά Τμήματα κάθε έξι μήνες.

Στην τελευταία καταμέτρηση διαπιστώθηκε ότι δύο όπλα λείπουν. Τότε σήμανε συναγερμός. Ενημερώθηκε η ηγεσία της Αστυνομίας και στη συνέχεια ανατέθηκε η έρευνα στη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων. 

Sponsored Post