ΔΙΕΘΝΕΣ
11/01/2022 18:21 EET

Ερευνα ζητούν οι Αγγλικές ομάδες μετά τις δηλώσεις του Κλοπ για ψευδή τεστ κορονοϊού στη Λίβερπουλ

Ο αγώνας για το Carabao Cup που ήταν προγραμματισμένος για τις 6 /1, αναβλήθηκε λόγω των κρουσμάτων που βρέθηκαν στη Λίβερπουλ.

Rebecca Naden via Reuters

«Θύελλα» ξέσπασε στην Αγγλία μετά τις δηλώσεις του Γιούργκεν Κλοπ, ο οποίος ανέφερε ότι τα τεστ για τον κορονοϊό, που υποβλήθηκαν οι παίκτες της Λίβερπουλ, λίγο πριν το ματς με την Άρσεναλ, ήταν όλα αρνητικά εκτός από ένα που είχε βγει θετικό.

Ο αγώνας για το Carabao Cup που ήταν προγραμματισμένος για τις 6 Ιανουαρίου, αναβλήθηκε λόγω των κρουσμάτων που βρέθηκαν στην ομάδα της Λίβερπουλ. Οι παίκτες της ομάδας του Κλοπ υποβλήθηκαν δύο φορές σε τεστ.

Ένα LFD και ένα PCR τα οποία έδειξαν θετικούς κάποιους από τους ποδοσφαιριστές της Λίβερπουλ.

Ήρθε λοιπόν ο Κλοπ και αποκάλυψε ότι στον τρίτο γύρο των τεστ, που έγιναν μετά την αναβολή του αγώνα, διαπιστώθηκε ότι ο μοναδικός παίκτης που είχε βρεθεί όντως θετικός ήταν ο Τρεντ Αλεξάντερ-Άρνολντ και πως τα υπόλοιπα τεστ ήταν «ψευδώς θετικά».

Όπως λοιπόν αναφέρθηκε από το Athletic, διάφορες ομάδες ζήτησαν εξηγήσεις από την EFL (English Football League) και απαίτησαν να διεξαχθεί έρευνα για να διαπιστωθεί αν συνέβη κάτι τέτοιο και ο τρίτος γύρος των τεστ έγιναν μετά το ματς με την Άρσεναλ.

Επίσης να διαπιστωθεί αν η Λίβερπουλ γνώριζε πως τα τεστ ήταν αρνητικά και επέλεξε να μην αγωνιστεί. Σε μία τέτοια περίπτωση η εξέλιξη αυτή μπορεί να της επιφέρει σημαντικές κυρώσεις. Προς το παρών η υπόθεση παραμένει ένα μυστήριο και η EFL, καλείται να δώσει άμεσα απαντήσεις για το ζήτημα που προέκυψε.