Ερντογάν: Οι συνομιλίες στην Κωνσταντινούπολη μπορούν να ανοίξουν τον δρόμο για συνάντηση Πούτιν- Ζελένσκι

Οι αντιπροσωπείες Ρωσίας- Ουκρανίας στο Ντολμαμπαχτσέ.
.
.
MURAT CETINMUHURDAR via via REUTERS

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είπε πως τόσο ο Ζελένσκι της Ουκρανίας όσο και ο Πούτιν της Ρωσίας είναι «πολύτιμοι φίλοι», στο πλαίσιο των συνομιλιών Ουκρανίας- Ρωσίας στην Κωνσταντινούπολη, καλωσορίζοντας τις δύο αντιπροσωπείες στο Ντολμαμπατχτσέ, μπροστά στον Βόσπορο.

Όπως είπε, η πρόοδος στις συνομιλίες θα άνοιγε τον δρόμο για μια συνάντηση των δύο ηγετών, η οποία θα μπορούσε να γίνει επίσης στην Τουρκία. Επίσης, απευθυνόμενος στις ομάδες της Ρωσίας και της Ουκρανίας, είπε πως και οι δύο πλευρές έχουν βάσιμους προβληματισμούς, μα έχουμε φτάσει σε σημείο όπου οι συνομιλίες πρέπει να φέρουν «χειροπιαστά αποτελέσματα».

Ο Τούρκος πρόεδρος είπε πως πολλά εξαρτώνται από τις συνομιλίες, τονίζοντας πως μια «δίκαιη ειρήνη» δεν θα έχει χαμένο και ότι η συνεχιζόμενη σύγκρουση δεν ωφελεί κανέναν. «Σε μια τέτοια κρίσιμη στιγμή είμαστε ευτυχείς να σας καλωσορίσουμε και να συμβάλουμε στις προσπάθειές σας για ειρήνη» είπε, προσθέτοντας πως «εύχομαι οι συναντήσεις μας και οι συζητήσεις μας να είναι ευοίωνες για τις χώρες σας, την περιοχή μας και όλη την ανθρωπότητα». Επίσης, ζήτησε άμεση κατάπαυση πυρός και είπε πως το να σταματήσει η τραγωδία εναπόκειται και στις δύο πλευρές.

.
.
MURAT CETINMUHURDAR via via REUTERS
.
.
MURAT CETINMUHURDAR via via REUTERS

Με πληροφορίες από BBC, Reuters