ΔΙΕΘΝΕΣ
08/12/2021 07:00 EET | Updated 08/12/2021 10:36 EET

Εστιατόριο στο Σαν Φρανσίσκο αρνήθηκε να εξυπηρετήσει αστυνομικούς εν ώρα υπηρεσίας

Αντιδράσεις κόσμου, κακές κριτικές και το συγγνώμη των ιδιοκτητών.

San Francisco Chronicle San Francisco Chronicle via Gett
Το εστιατόριο «Hilda and Jesse» στην οδό Union Street στο Σαν Φρανσίσκο της Καλιφόρνια.

Εστιατόριο στο Σαν Φρανσίσκο, που αυτοχαρακτηρίζεται ως ασφαλής χώρος για όλους όσοι δεν είναι λευκοί καυκάσιοι, ζήτησε συγγνώμη αφού αρνήθηκε να εξυπηρετήσει αστυνομικούς εν ώρα υπηρεσίας επειδή ο οπλισμός τους έκανε το προσωπικό να νιώθει άβολα.

Το «Hilda and Jesse» ανακοίνωσε στο  Instagram ότι το εστιατόριο ζήτησε ευγενικά από τρεις αξιωματικούς της Αστυνομίας του Σαν Φρανσίσκο (San Francisco Police Department) να εγκαταλείψουν τον χώρο εξαιτίας του οπλισμού τους. Η ανάρτηση ανέφερε ότι το εστιατόριο είναι ευγνώμων για το έργο της αστυνομίας και ότι θα καλωσόριζε οποιονδήποτε αστυνομικό αρκεί να μην είναι εν ώρα υπηρεσίας και να μην φέρει οπλισμό.

Η εκ των ιδιοκτητών του «Hilda and Jesse» Ρέιτσελ Σίλκοκς, ζήτησε μέσω Twitter να υπάρξει κατανόηση, εν μέρει επειδή το εστιατόριο είναι ένα καταφύγιο για τις κοινότητες LOAT και BIPOC (Bisexual People of Color)

Αλλά ο αρχηγός της Αστυνομία του Σαν Φρανσίσκο απάντησε με είχε πολύ διαφορετική απόψη. Έγραψε στο Twitter ότι το τμήμα ενθαρρύνει τους αξιωματικούς να προστατεύουν τις επιχειρήσεις καθώς έχουν «ορκιστεί» να «Υπηρετούν και να Προστατεύουν», με την ενέργεια του εστιατορίου να είναι απογοητευτική και αποθαρρυντική. Πρόσθεσε επίσης ότι θέλει να πιστεύει ότι η πλειοψηφία των πολιτών του Σαν Φρανσίσκο «καλωσορίζει τους αστυνομικούς της πόλης».

Όπως αναφέρει η εφημερίδα SFGate, το εστιατόριο έλαβε επίσης μια σειρά από κακές κριτικές στον ιστότοπο Yelp, καθώς και αντιδράσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Την Κυριακή με νέα ανάρτηση στο Instagram το «Hilda and Jesse» ζήτησε και πάλι συγγνώμη για την συμπεριφορά τους.

«Κάναμε λάθος και ζητάμε συγγνώμη για το ατυχές περιστατικό», έγραψαν στο Instagram οι ιδιοκτήτριες Ρέιτσελ Σίλκοκς και Κριστίνα Λίνταγκς Κόμπτον.

«Οι καιροί που ζούμε είναι γεμάτοι στρες - χειριστήκαμε με άσχημο τρόπο το θέμα».