ΠΟΛΙΤΙΚΗ
07/11/2019 10:10 EET | Updated 07/11/2019 10:10 EET

Εξαίρεση βουλευτών ΝΔ-ΚΙΝΑΛ από την προανακριτική θα ζητήσει ο Παπαγγελόπουλος

Ποια τα τέσσερα πρόσωπα που μπαίνουν στο στόχαστρο.

eurokinissi/papagelopoulos

Συγκρουσιασκή εκτιμάται πως μπορεί να εξελιχθεί η σημερινή συνεδρίαση της προανακριτικής επιτροπής της Βουλής για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλου αφού όχι μόνο αναμένεται να είναι παρόντες και οι δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που  εξαιρέθηκαν (Δ.Τζανακόπυολος και Π.Πολάκης) αλλά ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης φαίνεται πως ετοιμάζει την δική του απάντηση. 

Όπως δήλωσε το πρωί της Πέμπτης σε ενημερωτική τηλεοπτική εκπομπή (Open), o κ.Παπαγγελόπουλος θα ζητήσει την εξαίρεση βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας αλλά και του Κινήματος Αλλαγής από τις εργασίες της Προανακριτικής. 

«Θα ζητήσω την εξαίρεση τριών μελών της προανακριτικής για να αποδείξω την υποκρισία τους» είπε ο κ. Παπαγγελόπουλος και πρόσθεσε πως «ήδη εγείρονται πολύ σοβαρά νομικά ζητήματα».

Σύμφωνα δε με τον δικηγόρο του, Δημήτρη Τσοβόλα το αίτημα εξαίρεσης θα αφορά τους βουλευτές της ΝΔ Θανάση Πλεύρη, Κώστα Καραγκούνη, Κωνσταντίνου Κυρανάκη και τον Βασίλη Κεγκέρογλου του ΚΙΝΑΛ.

«Η απόφαση για εξαίρεση Πολάκη – Τζανακόπουλου είναι αυθαίρετη, παράνομη και θα οδηγήσει σε ακύρωση της διαδικασίας. Δεν είναι δυνατόν η επιτροπή που λειτουργεί ως εισαγγελέας να κάνει αίτηση εξαίρεσης των μελών της και να αποφασίζει η ίδια που κάνει την αίτηση. Αυτό μπορεί να δημιουργήσει πρόβλημα για να μην προχωρήσει η διαδικασία», δήλωσε ο κ. Τσοβόλας.