Έξαλλοι -πάλι- στα social media με την Κάιλι Τζένερ

Τι έκανε αυτή τη φορά.

Έχει έναν τρόπο πάντως να εξοργίσει τα social media η Κάιλι Τζένερ. Πρόσφατα ήταν για τον τρόπο που πλένει το πρόσωπό της, τώρα για το πάρτι που έκανε.

Γιατί δεν ήταν ένα απλό πάρτι, είχε θέμα: από τη σειρά Handmaid’s Tale, τη δυστοπική σειρά της Hulu. Το πάρτι το διοργάνωσε για τη φίλη της Αναστασία Καρανικολάου. Ντύθηκαν λοιπόν με τις κόκκινες ρόμπες και τα άσπρα καπέλα των θεραπαινίδων της σειράς οι διάσημες φίλες υποδύθηκαν τις καταπιεσμένες δούλες του Γκίλεαντ.

View this post on Instagram

Kylie and Sofia

A post shared by Kylie Jenner News (@kyliesnapchat) on

Η σειρά βέβαια, που έχει βασιστεί στο μυθιστόρημα της Καναδής Μάργκαρετ Άτγουντ, παρουσιάζει τη ζωή σε μια άκρως συντηρητική και θρησκόληπτη Αμερική, όπου το πρόβλημα της υπογεννητικότητας μαστίζει. Έτσι, οι γυναίκες που μπορούν να κάνουν παιδιά, υπόκεινται σε μια σεξουαλική υποδούλωση από την απολυταρχική και πατριαρχική κυβέρνηση που λέγεται Γκίλεαντ.

Σε ένα βίντεο που ανέβασαν στα social media, η Κάιλι υποδέχεται τους καλεσμένους της λέγοντας στους καλεσμένους της χαρακτηριστικές φράσεις της σειράς όπως το «ευλογημένες».

«Αυτό είναι λάθος σε τόσα πολλά επίπεδα. Να διασκεδάζεις με τη δουλεία των γυναικών, είναι διαβολικά βλακώδες και δείχνει πόσο πραγματικά αδαής είναι η Τζένερ και οι φίλες της», σχολίασε ένας χρήστης.

«Προφανώς δεν καταλαβαίνουν την ουσία του βιβλίου ή της σειράς. Είναι ντροπιαστικό», πρόσθεσε.

Κάποιος άλλος έγραψε στο twitter: «Δεν είναι διασκέδαση να ντύνεσαι σαν γυναίκες που βιάζονται και στερούνται βασικών ανθρώπινων δικαιωμάτων». Κάποιοι άλλοι θύμισαν τη νέα νομοθεσία για τις αμβλώσεις, όπου σε κάποιες διαμαρτυρίες, γυναίκες είχαν ντυθεί θεραπαινίδες.

Υπήρξαν ωστόσο και κάποιοι που υπερασπίστηκαν την Κάιλι, λέγοντας ότι είναι απλά μια τηλεοπτική σειρά, ότι δεν είναι πραγματικότητα, ότι κανένας δεν πιέζει τις γυναίκες να γίνουν δούλες του σεξ, ή κάτι παραπλήσιο και «αφήστε τα κορίτσια να διασκεδάσουν». «Θεωρείτε ότι είναι τρομακτικό και προσβλητικό όταν οι γυναίκες ντύνονται μάγισσες τις απόκριες; Γιατί όχι; Πραγματικές γυναίκες διώχθηκαν ως μάγισσες!», συνεχίζει.

Πηγή: BBC