Εξάρχεια: Οι 15χρονοι με τις μολότοφ και οι «στρατολόγοι»

Ανησυχούν οι συλλήψεις εφήβων στο Θησείο.
ANGELOS TZORTZINIS via Getty Images

Προβληματισμό προκάλεσε στην Αστυνομία η σύλληψη πέντε ανηλίκων, ηλικίας 14, 15 και 17 ετών, για κατοχή μολότοφ στην περιοχή του Θησείου.

Αστυνομικοί αντιλήφθηκαν ύποπτες κινήσεις και επιχείρησαν να τους ελέγξουν. Εκείνοι προσπάθησαν να αποφύγουν τους άντρες της Ασφάλειας αλλά μάταια. Κατά τον έλεγχό τους βρέθηκαν μέσα σε τσάντες πλάτης άδεια γυάλινα μπουκάλια αλλά και μπουκάλια γεμάτα με βενζίνη. Το περιστατικό προκάλεσε μεγάλη ανησυχία στην ΕΛ.ΑΣ., καθώς από την έρευνα που ακολούθησε προέκυψε ότι από τους πέντε ανήλικους, μόνο οι δύο γνωρίζονταν μεταξύ τους. Το ραντεβού των πέντε κλείστηκε μέσω διαδικτυακής εφαρμογής στο Θησείο, με σκοπό να μεταβούν όλοι μαζί στην πλατεία Εξαρχείων και να εκτοξεύσουν μολότοφ κατά αστυνομικών δυνάμεων.

Την υπόθεση ανέλαβε η Κρατική Ασφάλεια, η οποία πήρε καταθέσεις από τους ανήλικους. Σοβαρά εξετάζεται το ενδεχόμενο οι ανήλικοι να «στρατολογήθηκαν» από κάποιον «παλιό» των Εξαρχείων, που αναζητά «νέο αίμα» για να συνεχιστούν δυναμικά οι καταδρομικές επιθέσεις σε βάρος αστυνομικών στα Εξάρχεια. Απαρατήρητο δεν πέρασε και ότι το ραντεβού των ανηλίκων κλείστηκε μέσω διαδικτυακής εφαρμογής.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, οι ανήλικοι δεν έχουν απασχολήσει ποτέ στο παρελθόν τις Αρχές. Αφού σχηματίστηκε σε βάρος τους δικογραφία για την κατοχή των μολότοφ, αφέθηκαν ελεύθεροι με εισαγγελική εντολή.

Η Κρατική Ασφάλεια αναζητά πλέον τον «στρατολογητή» των ανηλίκων, ο οποίος εκτιμάται ότι έχει απασχολήσει στο παρελθόν την ΕΛ.ΑΣ. Ίσως πρόκειται για το άτομο που έφερε σε επαφή τους πέντε ανήλικους για συγκεκριμένο σκοπό.

Δημοφιλή