ΠΟΛΙΤΙΚΗ
18/06/2018 17:09 EEST

Εξηγήσεις από τη ΝΔ ζητά η κυβέρνηση μετά το δημοσίευμα της FAZ

FAZ: «Ο Μητσοτάκης δεσμεύθηκε στο Βερολίνο ότι δεν θα ακυρώσει την συμφωνία»

ANGELOS TZORTZINIS via Getty Images

Την αποκάλυψη ότι ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης έχει δεσμευθεί ότι δεν θα ακυρώσει την συμφωνία Τσίπρα – Ζάεφ κάνει η γερμανική εφημερίδα  Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ). Εξηγήσεις από τον Κ. Μητσοτάκη ζητά η κυβέρνηση.

Συγκεκριμένα η FAZ γράφει:

«Πηγές στο Βερολίνο διαβεβαιώνουν ότι ο Μητσοτάκης έχει δεσμευτεί επανειλημμένως ότι ως πρωθυπουργός δεν θα ακύρωνε μια συμφωνία στο ονοματολογικό». Επιπλέον, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης φέρεται να είπε ότι «πρέπει να επιδείξει αντιπαλότητα, προκειμένου να μην χάσει τη δεξιά πτέρυγα του κόμματός του αλλά και για να αποτρέψει τη δημιουργία νέου κόμματος στα δεξιά της ΝΔ». Ακόμη και ο αρθρογράφος της Frankfurter Allgemeine σχολιάζει αρνητικά την στάση του προέδρου της ΝΔ επισημαίνοντας πως «σε περίπτωση που τα είπε όντως αυτά ο Μητσοτάκης, η ιδιαίτερα επιθετική του στάση έναντι της συμφωνίας προκαλεί έκπληξη».

Το Μαξίμου δεν άφησε την ευκαιρία να χαθεί. «Εάν δεν διαψεύσει άμεσα τις αποκαλύψεις της FAZ, επιβεβαιώνει πως είναι όχι μόνο πατριδοκάπηλος αλλά και τσάμπα μάγκας» τονίζουν κυβερνητικές πηγές και καλούν τον Κ. Μητσοτάκη να απαντήσει σε δύο ερωτήματα:

1) Ισχύει ότι έχει δεσμευθεί επανειλημμένως πως ”δεν θα ακυρώσει μια συμφωνία στο ονοματολογικό”;

2) Ισχύει ότι ομολόγησε εκτός συνόρων πως κρατά αυτή τη στάση στη συμφωνία με την πΓΔΜ ”προκειμένου να μην χάσει τη δεξιά πτέρυγα του κόμματός του αλλά και για να αποτρέψει τη δημιουργία νέου κόμματος στα δεξιά της ΝΔ”;