Εξι υπερ-πολύτιμα tips για να παραμείνουμε συνεπείς στις ώρες γυμναστηρίου

Θα εκπλαγούμε από την αποτελεσματικότητά τους.
Two mature Caucasian women are doing weight training in a public gym, wearing sports clothing.
RealPeopleGroup via Getty Images
Two mature Caucasian women are doing weight training in a public gym, wearing sports clothing.

Νέα σεζόν άρχισε, νέοι γυμναστικοί και διατροφικοί στόχοι έχουν ξεκινήσει αφού πάντα ο Σεπτέμβρης αποτελούσε μια καινούργια αρχή.

Η πρώτη φράση που οι γυμναστές ακούν από τους ασκούμενους αλλά και γενικά από τον κόσμο αυτή την εποχή είναι «πρέπει να ξεκινήσω», «θα γραφτώ γυμναστήριο», «θα ξεκινήσω προπόνηση» και είναι πραγματικά ευχάριστο να βλέπεις τέτοια διάθεση από τον κόσμο.

Οπως γράφει η Χριστίνα Βασιλειάσου, γυμνάστρια με έδρα την Χαλκίδα, το μεγάλο πρόβλημα βέβαια δεν είναι η εγγραφή στο γυμναστήριο ή το αν θα ξεκινήσουμε να γυμναζόμαστε αλλά το πώς θα παραμείνουμε συνεπείς στην απόφαση αυτή και στην προσπάθεια που ξεκινάμε καθώς …το έργο το έχουμε ξαναδεί: γραφτήκαμε, ετοιμάσαμε τα αθλητικά μας είδη, ξεκινήσαμε τις προπονήσεις και…μόλις συνέβη κάτι, μια αδιαθεσία, μια αλλαγή στο πρόγραμμα, κάτι απρόοπτο και χάσαμε τη μια προπόνηση, η μία έφερε την άλλη και δεν ξαναιδρώσαμε ποτέ τη φανέλα μας.

Κι όμως υπάρχουν μυστικά που μπορούν να μας κρατήσουν σταθερούς στο νέο ξεκίνημα χωρίς να υπάρχουν πισωγυρίσματα.

Να είναι εύκολα προσβάσιμος ο χώρος εκγύμνασης

Ακούγεται απλό κι όμως είναι από τα πιο βασικά. Είναι σημαντικό ο χώρος που θα κάνουμε προπόνηση να είναι εύκολα προσβάσιμος για εμάς καθώς αν μετά από μια κουραστική μέρα αν χρειαζόμαστε να πάμε κάπου μακριά ή να αλλάξουμε μέσα μεταφοράς είναι βέβαιο πως ύστερα από λίγο καιρό θα μας κουράσει και θα σταματήσουμε.

Αν το γυμναστήριο που θα επιλέξουμε είναι κοντά μας κι εύκολα προσβάσιμο δύσκολα θα τα παρατήσουμε.

Να μπει στο πρόγραμμά μας

Είναι βασικό σε καθημερινή βάση να έχουμε μια ρουτίνα πραγμάτων που εκτελούμε και τα έχουμε βάλει σε πρόγραμμα.

Ένα από αυτά θα πρέπει να είναι και η γυμναστική, μέρος του ημερήσιου πλάνου. Συνηθίζεται, οτιδήποτε το βάζουμε σε πρόγραμμα μέσα στην ημέρα να μην το παραλείπουμε και να γίνεται μέρος της ρουτίνας μας. Ας το βάλουμε στο πρόγραμμα λοιπόν.

«Βαριέμαι αλλά…θα πάω»

Είναι η φράση που θα πρέπει να λέμε στον εαυτό μας όταν μας πιάνει η βαρεμάρα ή ακόμη και η κούραση της ημέρας. Ακόμη κι αν νιώθουμε πως όταν θα πάμε δε θα κάνουμε τίποτα, και μόνο που πήραμε την απόφαση να πάμε προπόνηση κάναμε το 50% της δουλειάς.

Γυμναζόμαστε παρέα

Αν γραφτούμε στο γυμναστήριο με κάποιο-α φίλο-η ή αν έχουμε δημιουργήσει μια όμορφη παρέα στην προπόνηση είναι βέβαιο πως δε θα μας περάσει από το μυαλό να τα παρατήσουμε.

Λίγο η παρέα, λίγο η επικοινωνία, λίγο η αλληλοβοήθεια στις ασκήσεις κάνουν τον στόχο της εκγύμνασης πιο εύκολη υπόθεση μη αφήνοντας περιθώρια σε κάποιο να τα παρατήσει.

Τα χρήματα μπροστά!

Μια πολύμηνη συνδρομή ή μία γενναία προκαταβολή ποσού θα μας κάνει να νιώσουμε δέσμευση αλλά και να πηγαίνουμε συχνότερα από ότι αν πληρώναμε μόνο ένα μήνα- βδομάδα κτλ.

Όταν ένας άνθρωπος επενδύει ένα μεγάλο ποσό σε κάτι συνήθως τείνει να νιώθει υποχρεωμένος να το φέρει εις πέρας, όπως και με τη γυμναστική.

Ας βάλουμε στόχους

Όχι έναν, πολλούς! Κι όταν λέμε πολλούς δεν εννοούμε φυσικά να επιτευχθούν όλοι μαζί, έναν κάθε φορά. Έχοντας όμως ένα πλάνο στόχων, αυτό θα μας κρατήσει σε εγρήγορση και σταθερούς στις προπονήσεις.

Με τον τρόπο αυτό το ενδιαφέρον θα μένει πάντα αμείωτο, η επίτευξη του κάθε στόχου θα δίνει συνεχώς θάρρος και η συνέπεια στην άσκηση δε θα αργήσει να έρθει.

Μικρά τρικ για μεγάλους στόχους που αν τα ακολουθήσουμε η παραμονή μας στο γυμναστήριο θα γίνει παιχνιδάκι και η άσκηση πλέον τρόπος ζωής.

ΠΗΓΗ: fmh.gr

Προτείνετε μια διόρθωση