Έξι μήνες φυλάκιση σε YouTuber που «έριξε» σκόπιμα αεροπλάνο για περισσότερες προβολές (βίντεο)

Το βίντεο είναι συγκλονιστικό, όμως δεν ήταν λίγοι οι χρήστες του Διαδικτύου που θεώρησαν ότι ήταν στημένο.
John M. Chase via Getty Images

Ένας YouTuber καταδικάστηκε να εκτίσει έξι μήνες φυλάκιση διότι «έριξε» σκόπιμα αεροπλάνο που πιλοτάρισε για περισσότερες προβολές. Σαν να μην έφτανε αυτό στη συνέχεια είπε ψέματα για το συμβάν στους ερευνητές που εξέτασαν το αεροπορικό ατύχημα, αναφέρει το BBC.

Ήταν τον Δεκέμβριο του 2021 όταν ο Τρέβορ Τζέικομπ, 30 ετών, στο βίντεο με τίτλο «Έπεσα με το Αεροπλάνο μου», τον βλέπουμε να πηδάει με αλεξίπτωτο από ένα μικρό σκάφος και στη συνέχεια αυτό να πέφτει σε δασική περιοχή.

Το βίντεο έχει συγκεντρώσει 4,4 εκατομμύρια θεάσεις και προκάλεσε αίσθηση.

Ο Τζέικομπ υποτίθεται απογείωσε το μικρό αεροσκάφος με σκοπό να σκορπίσει τις στάχτες του κολλητού του, Τζόνι Στρέιτζ, στα βουνά της Σιέρα Νεβάδα. Όλα πήγαιναν καλά μέχρις ότου ξαφνικά το αεροσκάφος αντιμετώπισε μηχανικά προβλήματα.

Στη συνέχεια τον ακούμε να βρίζει και να εγκαταλείπει το αεροπλάνο, για να βρεθεί στο έδαφος ασφαλής χρησιμοποιώντας το αλεξίπτωτό του.

Όπως περιγράφει ο ίδιος, αντιμετώπισε μηχανικά προβλήματα πάνω από κάποια βουνά στα οποία δεν υπήρχε κάποιος ασφαλής χώρος για να προσγειωθεί. Στο βίντεο, ο Τζέικομπ ακολουθεί το πρωτόκολλο κατά γράμμα και οι κάμερες που έχει τοποθετήσει στο αεροπλάνο καταγράφουν την πορεία του προς το έδαφος.

Το βίντεο είναι συγκλονιστικό, όμως δεν ήταν λίγοι οι χρήστες του Διαδικτύου που θεώρησαν ότι ήταν στημένο.

Τελικά προκύπτει ότι είχαν δίκιο καθώς παραδέχθηκε ότι έριξε το αεροπλάνο του επίτηδες στο πλαίσιο μιας συνεργασίας που είχε με έναν χορηγό.

Η FAA σημείωσε επίσης ότι ο Τζέικομπ είχε επίσης προσαρτήσει πολλαπλές κάμερες στο εξωτερικό του αεροπλάνου πριν από την απογείωση και προχώρησε στην ανάκτηση των καμερών πριν από την απόρριψη των συντριμμιών. Φέρεται επίσης να πήδηξε από το αεροπλάνο κρατώντας ένα selfie stick και συνέχισε να καταγράφει την κάθοδο του αεροπλάνου.

Και μόνο το γεγονός ότι ο Τρέβορ Τζέικομπ φορούσε αλεξίπτωτο στη συγκεκριμένη πτήση θεωρήθηκε κόκκινο πανί. Παρόλο που ο ίδιος ισχυριζόταν ότι φοράει πάντα αλεξίπτωτο όταν πετάει, ο youtuber είχε μοιραστεί στο παρελθόν βίντεο με τον εαυτό του να πετάει χωρίς αλεξίπτωτο.

Με απόφαση του Αμερικανικού Τμήματος Δικαιοσύνης, η οποία βγήκε την Πέμπτη (11/5), ο Τρέβορ Τζέικομπ συμφώνησε να ομολογήσει την ενοχή του στην κατηγορία του κακουργήματος καταστροφής και απόκρυψης, με σκοπό την παρεμπόδιση της ομοσπονδιακής έρευνας.

Δημοφιλή