Έξοδος Αγίου Πνεύματος: Μειωμένη κατά 15% η κίνηση λόγω ακριβών ακτοπλοϊκών - Ουρές στα διόδια

Οι ταξιδιώτες προτίμησαν τα αεροπορικά ταξίδια σε απομακρυσμένους προορισμούς και τις οδικές εξορμήσεις.
,
,
Eurokinissi

Τα ακριβά ακτοπλοικά εισιτήρια κράτησαν τους ταξιδιώτες του τριημέρου του Αγίου Πνεύματος μακριά από τα αγαπημένα τους νησιά με την κίνηση να είναι μειωμένη κατά 15%.

Όπως αναφέρει ο πρόεδρος της ομοσπονδίας ταξιδιωτικών γραφείων της χώρας FedHatta, Λύσανδρος Τσιλίδης, οι λόγοι είναι κυρίως οικονομικοί με αποτέλεσμα προβεβλημένα νησιά όπως Μύκονος και Σαντορίνη να μην είναι μέσα στις προτιμήσεις των ταξιδιωτών σε αντίθεση με την Πάρο και τη Νάξο.

Τα νησιά του Νοτίου Αιγαίου κινούνται καλά αυτή την περίοδο, ενώ πολύ καλή κινητικότητα έχουν φέτος Χανιά και Ρέθυμνο, που προτιμήθηκαν από τους Έλληνες, όπως σημειώνει ο κ. Τσιλίδης.

Ωστόσο, σύμφωνα με την Aegean την παράσταση φέτος «κλέβουν» απομακρυσμένοι και ήσυχοι προορισμοί όπου υπάρχουν αεροδρόμια καθώς τα εισιτήρια, με διάφορες προσφορές που τρέχουν, είναι φτηνότερα από τα ακτοπλοικά.

Έτσι, προορισμοί όπως Σκιάθος, Ικαρία, Χίος, Λήμνος, Μυτιλήνη και Κύθηρα, είναι φέτος στην κορυφή, με τις Κυκλάδες να προτιμούν περισσότεροι νέες ηλικίες.

Προτίμησαν την ηπειρωτική Ελλάδα

Τα ακριβά ακτοπλοικά, που φτάνουν σε τιμή όσο και της διαμονής, οδήγησαν τους περισσότερους να αποδράσουν στην ηπειρωτική Ελάδα.

Από νωρίς το πρωί η έξοδος των εκδρομέων για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος είναι σε εξέλιξη, με την Τροχαία να είναι επί ποδός εφαρμόζοντας αυξημένα μέτρα στο σύνολο του οδικού δικτύου της Χώρας.

Εντός της Αττικής ιδιαίτερα αυξημένη είναι αυτή την ώρα η κίνηση από δάσος Χαϊδαρίου έως τα διυλιστήρια Ασπροπύργου ενώ καθυστερήσεις άνω των 20 λεπτών σημειώνονται στην Αττική Οδό από τον Ασπρόπυργο έως την έξοδο της Ελευσίνας.

Αυξημένη είναι η κίνηση στην Αθηνών-Κορίνθου όπου σημειώνονται καθυστερήσεις στα διόδια Ελευσίνας ενώ με χαμηλές ταχύτητες κινούνται τα οχήματα έως τα Μέγαρα.

Παράλληλα προβλήματα θα συναντήσουν οι οδηγοί στο οδικό τμήμα της Αθηνών- Κορίνθου μεταξύ Αγίων Θεοδώρων και των διοδίων Καλαμακίου.

Καλύτερα είναι η εικόνα στην εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας όπου υπάρχουν καθυστερήσεις μόνο στα διόδια Αφιδνών.

Υπενθυμίζεται έως τις 13:00 το μεσημέρι απαγορεύεται η κίνηση των φορτηγών στο ρεύμα εξόδου των εθνικών οδών.

Δημοφιλή