Φυλάκιση για τους χούλιγκανς και χωρίς αναστολή

Ανακοινώνονται οι πρόσθετες νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της οπαδικής βίας.
Eurokinissi Sports

Αμέσως μετά τη στυγνή δολοφονία του 19χρονου Άλκη στη Θεσσαλονίκη, η κυβέρνηση έθεσε δύο στόχους. Ο πρώτος ήταν να βρεθούν άμεσα οι εμπλεκόμενοι στη δολοφονία, κάτι που έγινε και ο δεύτερος να μπει ένα τέλος στην οπαδική βία, ώστε να σταματήσει η κοινωνία να θρηνεί θύματα. Στο στόχαστρο των Αρχών μπήκαν οι σύνδεσμοι ομάδων και τις προηγούμενες μέρες έγιναν εξονυχιστικοί έλεγχοι σε περισσότερους από 480 συνδέσμους σε όλη την Ελλάδα, ενώ τα αρμόδια υπουργεία εργάστηκαν για ένα νέο νομοθετικό πλαίσιο, με αυστηρότερες ποινές, που φιλοδοξεί να πατάξει το χουλιγκανισμό.

Τα αποτελέσματα αυτών των εργασιών και τα νέα αυστηρότερα μέτρα που θα ισχύσουν θα δοθούν στη δημοσιότητα στις 11:30.

Οι σχετικές ανακοινώσεις θα πραγματοποιηθούν στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας από τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκο, τον Υπουργό Δικαιοσύνης, Κώστα Τσιάρα, τον Υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη και τον Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικό Εκπρόσωπο, Γιάννη Οικονόμου.

Λίγες ώρες πριν από τις ανακοινώσεις, ο Τάκης Θεοδωρικάκος έδωσε ένα περίγραμμα των δράσεων στις οποίες θα προχωρήσει η κυβέρνηση, ώστε να μπει ένα τέλος στον κύκλο αίματος και να σταματήσει η οπαδική βία. Σύμφωνα με όσα προανήγγειλε ο υπουργός σε συνέντευξη του (ΣΚΑΪ), πλέον οι λέσχες φιλάθλων θα λειτουργούν υπό προϋποθέσεις, οι ποινές για όσους συμμετέχουν σε επεισόδια θα είναι αυστηρότερες με πρόβλεψη στέρησης ελευθερίας και χωρίς δυνατότητα αναστολής, θα επικρατήσει δηλαδή το ιδιώνυμο. Την απόφαση της κυβέρνησης για την αποτελεσματικότερη καταπολέμηση του χουλιγκανισμού είχε τονίσει τις προηγούμενες ημέρες και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος είχε ανακοινώσει ότι η είσοδος των οργανωμένων οπαδών στα γήπεδα θα γίνεται με εισιτήριο διαρκείας, δηλαδή με καταχωρημένα τα στοιχεία τους. Επίσης δεν αποκλείεται να υπάρχουν προβλέψεις για ποινές και στις ΠΑΕ καθώς και αυτές θα πρέπει να φροντίζουν για την ασφαλή διεξαγωγή των αγώνων και τον περιορισμό της δράσης των οργανωμένων οπαδών τους. Η ουσία είναι ότι οι αρμόδιοι υπουργοί αναμένεται να ανακοινώσουν σε λίγη ώρα δραστικά μέτρα, καθώς όπως έχει τονίσει και ο πρωθυπουργός, «αν δεν λύσουμε το θέμα της βίας τώρα, δεν θα το λύσουμε ποτέ».

Δημοφιλή